DVTK-Vénusz: Az első négy közé vágynak

Vasárnap megkezdi a bajnoki idényt a DVTK-Vénusz
Vasárnap megkezdi a bajnoki idényt a DVTK-Vénusz - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Vasárnap játssza első őszi bajnoki meccsét a DVTK-Vénusz NB I-es női futsalcsapata.

A piros-fehérek a Brandmission-Artifex csapatának vendégeként Tolnán mutatkoznak be. A küzdelemsorozatban nyolc gárda vesz részt, a csapatok az alapszakasz keretében három kört „mennek”, aztán a rájátszás során az alsó- (az 5-8. helyért), vagy a felsőházban (az 1-4. helyért) küzdenek tovább.

Nehéz lesz

– Az a célunk, hogy bekerüljünk az első négy közé – mondta Uray Attila, az együttes edzője. – Ennek megvalósulását, az elmúlt évi erőviszonyok alapján, bravúrnak tartanánk, vagyis nagyon nehéz szezon elé nézünk.

A DVTK-Vénusz gárdájának tagjai június 15-én kezdték az erőgyűjtést: először műfüvön dolgoztak, majd a miskolci városi sportcsarnokban tréningeztek. Hazai bajnoki összecsapásaikat ugyancsak a sportcsarnokban vívják, és arra számítanak, hogy ismét szép számú szurkolósereg lesz rájuk kíváncsi.

– Felkészülésünk zavartalanul folyt, az edzéslátogatottsággal nem volt gondunk, a kitűzött munkát elvégeztük, így bizakodással tekintünk az előttünk álló hetek, hónapok elé – folytatta Uray Attila. – A nyitómeccsünkről annyit mondhatok, hogy vendéglátónknak szeretnénk visszavágni, hiszen legutóbb éppen náluk jártunk egy tornán és 3-0-s vereséget szenvedtünk tőlük. Sérültünk, betegünk nincs, ez a tény növeli az esélyeinket.

Nagy volt a mozgás

A miskolciak keretében – amint azt dr. Juhász Viktor csapatvezető közölte – jelentős változások történtek. Nem kevesebb, mint hét távozójuk volt: Boros Kinga, Kresák Katalin, Ujvári Krisztina, André Antónia, Bukovszki Mónika, Gergely Viktória és Szabó Lili egyaránt hátat fordított a futsalnak, valamennyien csak a DVTK NB I-es, nagypályás alakulatában szerepelnek a jövőben. Pótlásukra csak hárman (Skaliczki Kitti a DVTK-tól, Kovács Anikó a Nyírség SC-ből és Galambvári Gréta a saját U19-es gárdájukból) érkeztek, így tizenöt játékossal vágnak a küzdelemsorozatnak.

– Kolodzey Tamás –


A DVTK-Vénusz kerete

Kapusok: Almási Ildikó, Putnoki Zita, Ádám Anna.

Mezőnyjátékosok: Kovács Aliz, Bernáth Csilla, Váradi Cintia, Miliczki Noémi, Szőke Zsuzsanna, Kovács Anikó, Skaliczki Kitti, Paranai Enikő, Mikó Vivien, Galambvári Gréta, Tamók Rebeka, Palakovics Laura.