DVTK tovább: Pasarét, Debrecen, Mezőkövesd

Mint az képünkön is látszik: az új Diósgyőri Stadion sarkairól még hiányzik a külső burkolat
Mint az képünkön is látszik: az új Diósgyőri Stadion sarkairól még hiányzik a külső burkolat - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A DVTK labdarúgócsapata valószínűleg májusban veheti birtokba az új diósgyőri stadiont.


A magyar labdarúgó válogatott hazai felkészülési mérkőzései (pénteken 19.00-tól Kazahsztán, a jövő héten kedden 20.00-tól Skócia) miatt ezen a hétvégén nem rendeznek bajnoki találkozókat a labdarúgó NB I-ben. A DVTK labdarúgócsapata azonban a szünetben sem akart mérkőzés nélkül maradni, ezért erre a hétre, szombatra, 13.00-ra, a Videoton FC ellen kötöttek le egy edzőmeccset, amelyet Budapesten, a Pasaréti sporttelepen rendeznek meg.

epites-07-aj

A Honvéd elleni

A piros-fehérek a következő tétmérkőzésüket a jövő héten szombaton, a hónap utolsó napján játsszák, 17.00-tól. Bár voltak olyan elképzelések, tervek, amelyek szerint ez a mérkőzés, a Budapest Honvéd elleni találkozó lehetne az új diósgyőri stadion avatója, de a hónap elején, a létesítményben tartott bejárás során az az álláspont alakult ki, hogy avatótalálkozót akkor kell játszani, amikor minden teljesen készen van. A stadion kivitelezésén azonban jelenleg is dolgoznak, a külső lemez borítását még nem szerelték fel teljesen, és lapunk információ szerint bent a létesítményben – ami kívülről nem látható – néhány helyen még dolgoznak ­ a végső állapot elnyerése érdekében. Ezekről részletesen beszámolni nem áll módunkban, ugyanis hiába szerettünk volna bejutni a létesítménybe, az év elején azt a szóbeli tájékoztatást kaptuk a kivitelező cégtől, hogy az építkezés hajrájában már nem áll módjukban sajtóbejárást tartani.

epites-05-aj

Mivel nagyon sokan szeretnének jelen lenni az DVTK stadion nyitómeccsén, és a csapat több külföldön élő szimpatizánsa is ehhez az időponthoz szeretné igazítani hazajövetelét, programját, több alkalommal megkíséreltünk választ kapni arra, hogy mikor lehet, lesz, lehet ez a dátum. A munkálatok megrendelőjéhez a múlt héten is írásos megkeresést juttattunk el ebben a témában, ám választ nem kaptunk.

dvtk_stadion_epitkezes_03

Debrecenben

Biztosra csak azt vehetjük, hogy a DVTK a következő tétmeccsét, a Budapest Honvéd elleni bajnokit Debrecenben rendezi. Ugyanis hiába szeretnének Mezőkövesden játszani, és kötöttek erről szóbeli megállapodást a dél-borsodi klubbal, ez a jövő héten szombaton nem hozható össze, ugyanis a kövesdi labdarúgócsapatnak is ugyanebben az időpontban bajnokija van, ami azt jelenti, hogy a hónap utolsó napján, 17.00-tól Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC NB I-es bajnokit rendeznek a Mezőkövesdi Városi Stadionban.

Ha ekkor nem is, de várhatóan négy nappal később itt játszik majd a DVTK, a Puskás AFC elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágó idején nem kell elhagyniuk a megyét a piros-fehér drukkereknek (ennek az összecsapásnak a pontos kezdési időpontja még nem ismert, ha nem jelöli ki élő televíziós közvetítésre a jogtulajdonos, akkor április 4-én, szerdán, 18.00-kor indul útjára itt a labda).

dvtk_stadion_epitkezes_09

A folytatásról: áprilisról, májusról

A DVTK a jövő hónapban két bajnokit játszik pályaválasztóként, április 7-én a Swietelsky Haladás, április 21-én pedig a Puskás AFC ellen (illetve, ha továbbjutnak a kupában, utóbbi csapat ellen, akkor lehet, hogy az elődöntő első meccsét is, ugyanis ennek a hivatalos játéknapja április 18-a, de az csak a későbbi sorsolás függvénye, hogy az első meccseknek kik lesznek a pályaválasztói). A diósgyőri stadion építkezésén dolgozótól származó információk szerint kevés az esély arra, hogy ezeket a találkozókat már az új stadionban tudnák megrendezni, így az ezt követő, májusi hazai meccsek egyike lehet az átadó ünnepség (május 5.: DVTK – Mezőkövesd Zsóry FC, május 19.: DVTK – Paksi FC), és így a Diósgyőr az áprilisi bajnokijait még Kövesden játssza.

ÉM-BCS