DVTK: Szerdán már edzőmeccs, de Elek Ákos nélkül (?)

Akt.:
Szerdán már próba a kassaiak ellen
Szerdán már próba a kassaiak ellen
Miskolc – A magyar válogatott labdarúgó a kínai klub játékosaként nem szerepelhet a DVTK csapatában.

Hétfőn egy edzéssel megkezdődött a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK felkészülésének második hete. Új játékos nem csatlakozott a kerethez, az Észak-Magyarországhoz eljutott információk alapján nem valószínű, hogy a következő napokban ezen a téren változik a helyzet. A DVTK-nál egyelőre beérnék azzal, hogy a Diósgyőrben edző magyar válogatott középpályás, Elek Ákos ügye rendeződne. Árki Gábor, a diósgyőriek sport­igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy nem történt előrelépés a játékos visszaigazolásának ügyében, a 27 éves labdarúgó jelenlegi klubjával, a kínai Changchun Yataijal bár túl vannak a megállapodáson, változatlanul azt várják, hogy a diósgyőriek által kiküldött dokumentumok, aláírva visszaérkezzenek az ázsiai országból.

A kínai csapat egyébként már megkezdte a felkészülését a 2016-os esztendőre, és nem hiányolták Elek Ákost, már csak azért sem, mert a Changchun Yatai vezetőinek tudtával edzhet idehaza a piros-fehéreknél. Viszont játszani nem tud, nem játszhat edzőmérkőzésen, így a DVTK idei első meccsén sem, mivel szerződése jelenleg másik klubhoz köti, és csak abban az esetben léphet pályára a szerdán, 14.30-kor Diósgyőrben kezdődő, szlovák másod­osztályú Lokomotiv Kosice elleni találkozón, ha addig megtörténik a kínai klubbal a szerződésbontás, vagyis visszaérkeznek Diósgyőrbe azok a papírok, amelyeknek az aláírására várnak.

Szombaton

A DVTK edzőmeccseinek sora egy híján teljes, ezen a héten két felkészülési mérkőzést is játszik Egervári Sándor vezetőedző csapata, a hazai premier után szombaton, a magyar második vonalban szereplő Budaörs vendégei lesznek. Már csak egy napra, január 26-ra keresnek ellenfelet a diósgyőriek, a törökországi edzőtáborozás idején – ahová a jövő héten hétfőn kel útra a csapat –, ugyanis három mérkőzést szeretnének játszani, de még csak két lekötött meccsük van (információink szerint erre az időpontra is volt ellenfél, de ez a bizonyos csapat végül máshol edzőtáborozik). Ami már biztos, Belekben az elsőt az azeri bajnokság listavezetője, az Európa Liga csoportkörében is szerepelt Qarabag FK ellen, a másodikat a tíz­csapatos osztrák élvonalban szereplő Admira Wacker ellen játsszák.

-Berecz Csaba-


A DVTK edzőmérkőzései

 • Január 13. (szerda), 14.30 (Diósgyőr):
  DVTK – Lokomotiv Kosice (szlovák, másodosztály)
 • Január 16. (szombat), 11.00 (Budapest, Árok u.):
  Budaörs (másodosztály) – DVTK
 • Január 20. (szerda), 14.30 (Belek, Törökország):
  Qarabag FK (azeri, első osztály) – DVTK
 • Január 23. (szombat), 9.30 (Belek, Törökország):
  Admira Wacker (osztrák, első osztály) – DVTK
 • Január 30. (szombat), 11.00 (Diósgyőr):
  DVTK – Mezőkövesd-Zsóry (másodosztály)
 • Február 6. (szombat), 14.00 (Abaújszántó):
  DVTK – Olimpia Satu Mare (román, másodosztály)Sporthírek


hirdetés


hirdet�s