Ózd hírei

2012.01.13. 17:43

Változatlan távhő-díj Ózdon

Ózd - Legalább fél évig nem változik a távhő díja Ózdon.

Ózd - Legalább fél évig nem változik a távhő díja Ózdon.A társaság megtartotta az eddig életben lévő szolgáltatási tarifát, mert az adatok alapján a lakosság egy részének a jelenlegi szint kifizetése is problémát jelent. A hatósági távhődíj emelésétől függetlenül a 2012-es esztendő első félévében nem változik a szolgáltatás ára Ózdon. Az észak-borsodi városban szinte valamennyi közüzemi díj emelkedett. Becslések szerint a távfűtés mostani szinten tartása háztartásonként havonta 800-1000 forint megtakarítást jelenthet. Ettől függetlenül a Távhő Kft. kintlévősége a hideg időszakban ismét nőtt, mert egyre kevesebben tudják kifizetni a szolgáltatást.

4 hónap, 70 millió

Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője elmondta: négy hónap alatt 70 millió forinttal gyarapodott ez az összeg, így a társaság jelenleg 350 milliót várna a közületi és az egyéni fogyasztóitól. A drágulást azért sem tartották jó ötletnek, mert pontosan nem lehetett kiszámolni a hatását. Elképzelhető, hogy a plusz bevételt elveszítették volna azzal, hogy még többen fizetésképtelenné válnak. A számlarendezés növelése érdekében egy akciót is elindítottak: tavasztól van lehetőség arra, hogy az előfizetők részletekben rendezzék az elmaradásukat. Ennek pozitív hatása volt, hiszen a 10 százalékos kezdő részlet befizetés után, a cég rögtön pénzhez jutott. Kérdés, hogy a téli időszakban, amikor egyébként is magasabbak a számlák, mennyit tud a lakosság az elmaradására fordítani.

– ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!