Magyarország

2010.04.22. 17:51

Nincs magyar a bangkoki robbanások 45 sérültje között

<p>A bangkoki magyar külképviselet, illetve a budapesti külügyminisztérium nem tud arról, hogy lenne magyar sérültje a Thaiföld fõvárosában csütörtökön történt robbanásoknak.</p>

A bangkoki hatóságok legutóbbi közlése szerint a detonációkban legkevesebb 45-en sérültek meg. A sebesültek között egy külföldi van, de egyelõre nem tudni, hogy milyen nemzetiségû.
A robbanások a Thaiföldi fõvárosnak abban a részében történtek, ahol több százan gyûltek össze, hogy a kormányt támogató tüntetésbe kezdjenek erõs katonai jelenlét mellett. A kormánypárti tüntetõk követelték a kormány-ellenes vörös-ingesek immár hat hete tartó megmozdulásainak befejezését.

A kormány szóvivõje bejelentette, hogy a miniszterelnök rendkívüli kormányülést hívott össze a robbanásokat követõen. Panitan Wattanayagorn szóvivõ korábban azt állította, hogy M79 gránátvetõk okozták a robbanásokat. Arról azonban nem beszélt, hogy kiknél voltak a gránátvetõk, és miért lõttek velük. Az M79 amerikai gránátvetõ, ami csupán egyetlen gránátot tartalmaz, ám gyorsan újratölthetõ.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!