DVTK szülinap: másodosztályú ellenféllel

DVTK szülinap: másodosztályú ellenféllel
Egy román másodosztályú együttes ellen játszik a centenárium napján a DVTK labdarúgócsapata.

Hétfőn még arról írtunk, hogy egyelőre nem tisztázott az, hogy a Gloria Bistrita elleni szombati edzőmérkőzést a zord időjárási körülmények miatt hol (stadion, műfűves pálya) tudják megrendezni, ám mint az kedden kiderült: a román első osztályú együttessel sehol sem találkoznak Bajzáték, mivel a „kékek” az utolsó pillanatban úgy határoztak, nem jönnek Magyarországra. „Azért, mert féltik a játékosaikat, hogy megsérülnek, és műfűfön nem akartak játszani” – mondta lapunknak Podlesni György, aki tolmácsként, kapcsolattartóként működött közre a Gloria Bistrita elleni meccs szervezésében.

Meccs azért lesz, ugyanis a Debrecenben készülő román másodosztályú gárda, az Ariesul Turda – amely pénteken Nyíregyházán „lép fel” – átutazik Miskolcra, s 14 órától a műfűvön összecsap a DVTK-val.

Zrinjskivel

A jelenleg is Boszniában edzőtáborozó DVTK a hétfői GOSK Gabela előkészületi mérkőzésen, az első félidőben a Rados – Bognár, Jeknic, Supic, Zámbó – Menougong, Somorjai, Zsivoczky, Roszel – Bajzát, Balajti tizeneggyel játszott, míg a másodikban Tornyi Barnabás vezetőedző a Rados – Bognár, Jeknic, Gal, Vukadinovic – Dobos, Búrány, Huszák, Lipusz – Bacsa, Brnovic felállású gárdának szavazott bizalmat. A meccs után eldőlt, hogy a három kapus közül a piros-fehérek szakmai vezetője Varga Zoltánra nem számít a tavasszal, így a Diósgyőr két új légiós kapussal (Ivan Rados, Mindaugas Malinauskas) indul neki a bajnokság második felének. A DVTK negyedik, utolsó boszniai felkészülési találkozóját ma 14.30-tól a Zrinjski Mostar ellen vívja.

Forrás: Észak-Magyarország