DVTK Stadion: Eredeti tartalommal, több pénzből?

DVTK Stadion: Eredeti tartalommal, több pénzből?
DVTK Stadion: Eredeti tartalommal, több pénzből?
Miskolc – Pénteken az a hír kapott szárnyra, hogy 2,9 milliárd forinttal több jut majd a diósgyőri stadionrekonstrukcióra, az eddig tervezett 8 milliárd forintot ennyivel egészítik ki az államkasszából.

Az Észak-Magyarország információja szerint az összeg megnövelésére valóban nagy esély van, ugyanis miután a diósgyőri stadionba tervezett összes tartalmi elem bekerült a projektbe, és elkészült a tervezői költségbecslés, kiderült, hogy az az összeg, amelyet korábban előirányoztak a mostani stadion elbontására, továbbá ennek részbeni anyagfelhasználásával az MVSC pálya felújítására, illetve Diósgyőrben egy új létesítmény megépítésére, nem elég a 15 ezer férőhelyesre megálmodott létesítményre.

Érdekesség: a Diósgyőri stadion rekonstrukciós terve ebben az évtizedben elsőként 2012 tavaszán lett kézzelfogható. Ugyanis ezen év április 30-ig a DVTK csapatát működtető DFC Kft.-nek a Magyar Labdarúgó Szövetséghez benyújtott sportágfejlesztési tervében szerepelt 155 millió forintos beruházási összeggel (107,5 millió forintos TAO-s pénzzel), első ütemként a futópálya felszedése és a füves labdarúgópálya áthelyezése. Ez a projekt kezdett el szárnyalni és lépett új szintre azzal, hogy a magyar kormány az 1895/2013. (XII. 4.) Kormány határozatával döntött a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósítandó Diósgyőri stadion rekonstrukció beruházáshoz kapcsolódó intézkedésekről, és 4,5 milliárd forinttal „árazta be” a beruházást. Azt, mely ma papíron jelenleg 8 milliárdnál tart, és lehet, hogy a jövő héten már 10,9 milliárd lesz. A közel négy éve tartó tervezési folyamatban fizikailag annyi történt stadionrekonstrukció kapcsán, hogy a tavalyi önkormányzati választások előtt látványbontás keretében néhány használaton kívüli állóhelyi szektort eltüntettek.

ÉMTovábbra sem kezdődik a stadionrekonstrukció Diósgyőrben

Miskolc – November 7-re tervezték a búcsúmeccset, de a DVTK stadionban idén is láthatnak bajnoki mérkőzéseket a szurkolók.

Állóhely, szeretem

Állóhely. Nekem nem a busz és a villamos ugrik be, hanem az Andrássyn a kanyar és a régi B-közép, a mai napos. Emlékszem, szatyorból dobáltuk az összevágott újságpapírt, miközben a vagányabbak a honvédségtől szerzett piros füstbombát gyújtották be. Lobogtak a piros-fehér zászlók: „meghalok a, meghalok a Vas-gyá-rért!” Juhász-Léhi István jegyzete.

DVTK Stadion: Nem szappantartó, hanem ezüstserleg

Miskolc – 2017 nyarára lehet kész a stadion, ha minden úgy megy, ahogy manapság látszik.

Melyik DVTK stadionterv volt a kedvence?

Hosszú út vezetett az első komolyan vehető látványtervig, vagyis mostanáig. Összeszedtük az elmúlt tizenöt év termését Diósgyőri Stadionokból.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek