DVTK Stadion: A székek egy része felszedve

Akt.:
A Diósgyőri stadion napos oldali lelátójáról hat és fél év után lekerülnek a székek
A Diósgyőri stadion napos oldali lelátójáról hat és fél év után lekerülnek a székek - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Stadionrekonstrukció: Diósgyőrben már bontanak, az MVSC-pályát még csak őrzik, ott munka még nem folyik.

Az új Diósgyőri stadion kivitelezését elnyerő cég egy hete vette át a területet Miskolcon, az Andrássy úton, ahol előbb az úgynevezett „konténervárost” kezdték el felépíteni a villamosmegálló felé eső parkolóban. A nyertes Market Építő Zrt. több partnerrel is szerződést kötött a különféle munkálatok elvégzésére, melyek közül az első az 1939-ben épült, 2016-ban több száz millió forintból felújított klubház „szétszedése” lett, ahol szakemberek vonultak fel, hogy elkezdjék a belső bontást. Ennek során többek között leszereltek, szétszedtek berendezési és használati tárgyakat, vezetékeket kötöttek ki. Hétfőn lapunk ellátogatott a helyszínre, és azt tapasztaltuk, hogy mobilkerítéssel elkerítették a területet, ahová belépni csak engedéllyel lehet. Ezenkívül hétfő reggel nekiláttak a székek leszerelésének is a „napos oldalon”, illetve a tribünön, egyelőre nem tudni, hogy amíg nem készül el az MVSC-pálya, hová teszik, hol raktározzák el ezen ülőalkalmatosságokat.

dvtk_stadion_bontas_08

Nincs átjárás

Ugyancsak hétfőn, a Csokonai utcai MVSC-létesítménynél is látogatást tettünk, ahol a főbejáratnál egy tábla fogadott bennünket az alábbi felirattal: „A Miskolci Vasutas Sport Club hivatalosan értesíti az átjáró lakosságot, hogy 2016. november 2-ától építési munkálatok miatt az átjárás megszűnik az MVSC pályán keresztül a Pfaff Ferenc utca – Csokonai Vitéz Mihály utca között, illetve a Kisfaludy Károly utca között. Kérjük, a tájékoztatás tudomásul vételét. MVSC vezetősége.” Meg­győződtünk arról, hogy valóban nem lehet átmenni ezen irányokba, sem a Tiszai pálya­udvar felé, viszont az ott lévő családi házakat továbbra is lakják. A területet napi 24 órában őrzik, a klubház helyiségeiből el-, valamint kipakoltak, illetve a röplabdacsarnok le van zárva, ám a pályával kapcsolatos konkrét előkészítő munkálatok itt még nem kezdődtek meg.

– Molnár István –


Gyöngy a sárban

Gyöngy a sárban

„Üssed azt a dobot, fiam!” Nem volt mese, Csáki Jóska bá baritonja szólt. Ha nem volt kezed, akkor is bele kellett adni mindent, de nem csak a lelátón, a pályán is. A csapat olyan tisztelettel beszélt az öreggel, mint valami szicíliai donnal. „Úgy lesz, Jóska bá!” Kis híján kezet is csókoltak, ami abban az időben nem is lett volna feltűnő. „Tam-tam! Akidiósgyőri! Diii-jjjóóss-győőőőr!” Juhász-Léhi Isván jegyzete.

DVTK Stadion: Lélegzetelállító videó a búcsúmeccsről

DVTK Stadion: Lélegzetelállító videó a búcsúmeccsről

Miskolc – A stadionbúcsúztató mérkőzésen a DVTK TV felküldött egy drónt a magasba, hogy évek múltán az unokáinknak is meg tudjuk majd mutatni, milyen volt a szentély, ahol annyi megható és oly sok felejthetetlen pillanatot éltünk át együtt. Nézd meg az elmúlt évek egyik legszebb kisfilmjét!

 

Fotók: Bontják a DVTK klubházát

Fotók: Bontják a DVTK klubházát

Miskolc – A kivitelező szakemberei megkezdték a bontási munkálatokat a Diósgyőri Stadion 1939-ben épült klubházában.

 

 

 

Épül a "konténerváros" a DVTK Stadionnál

Épül a “konténerváros” a DVTK Stadionnál

Miskolc – A kivitelező átvette a területet, már a biztonsági emberek is megjelentek a helyszínen, csütörtökön reggel pedig elkezdték építeni a “konténervárost” a Napos oldal melletti parkolónál.

 

 

DVTK Stadion: A Kerekdombtól a 15 ezres fedett arénáig

DVTK Stadion: A Kerekdombtól a 15 ezres fedett arénáig

Miskolc – Diósgyőri Stadion kronológia: a DVTK labdarúgócsapata létesítményhelyzetének alakulása 1910-től napjainkig.

 

 

Videó: Varázslatos felvételt készített a drón a búcsúzó DVTK Stadionról

Videó: Varázslatos felvételt készített a drón a búcsúzó DVTK Stadionról

Miskolc – A diósgyőri szíveket megdobogtató, lenyűgöző videó készült a Diósgyőr – Ferencváros stadionbúcsúztató mérkőzésen, amelyen természetesen látható felülnézetből a DVTK szurkolók látványos élőképe is.

 

A sor végén a DVTK, az élvonalból tizenegyedikként jut új stadionhoz

A sor végén a DVTK, az élvonalból tizenegyedikként jut új stadionhoz

Miskolc – Az élvonalbeli labdarúgó­csapatok stadionépítési sorában a diósgyőri létesítmény lehet a tizenegyedik.

 

 

Vandálbiztos és fenntartható - Ilyen lesz az új Diósgyőri Stadion

Vandálbiztos és fenntartható – Ilyen lesz az új Diósgyőri Stadion

Miskolc – A fenntarthatóság jegyében épülő és a klub szellemiségéhez illő létesítményt ígérnek Diósgyőrbe. A tervező építész osztotta meg elképzeléseit az új arénáról.