2016-ban lehet kész a Diósgyőri stadion

Akt.:
DVTK-stadion: 2015 végére vagy 2016-ra lehet kész
DVTK-stadion: 2015 végére vagy 2016-ra lehet kész - © Fotó. Bujdos Tibor
Miskolc – A 4,5 milliárd forintból megépülő Diósgyőri stadion építése leghamarabb 2015-ben kezdődhet el és 12-14 hónapig tart majd, de lehet, hogy a DVTK labdarúgócsapatának igényeit figyelembe véve csak a jövő nyáron kezdődnek meg a munkálatok.

A mai napon Diósgyőrben, a Diósgyőri stadion építésével kapcsolatos sajtótájékoztatón Vígh László stadionépítési kormánybiztos ismertette a létesítmény építésének ütemezését, amely a következő:

  • starthelyzet: a mostani megállapodás aláírása
  • a tervezési munka fázisa, július végére készülhetnek el az első látványtervek (ezeket sajtótájékoztató keretében tervezik bemutatni)
  • szeptemberben megszülethetnek az engedélyes tervek
  • év végére lehetnek meg a kivitelezési tervek
  • a közbeszerzési pályázat kiírása, győztes hirdetése
  • a kivitelezési munkák elkezdése 2015 első felében (a klub igényétől függően akár a szezon közben, vagy a 2014/15-ös évad végén)
  • a stadion használatba vétele az építkezés megkezdése után 12-14 hónappal, 2016 közepén vagy végén.


Közlemény – 2016 nyarára készülhet el az új Diósgyőri stadion

Miskolc – Fedett, 15 ezer férőhelyes, nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas stadion épül Diósgyőrben – az erről szóló megállapodást ma írták alá a város, a klub, illetve a beruházást lebonyolító Nemzeti Sportközpontok képviselői. Az építkezés 2015 első felében kezdődhet. tovább »

Multifunkcionális stadion épül Diósgyőrben

Miskolc, 2014. június 6., péntek (MTI) – Multifunkcionális stadion épül Diósgyőrben a jelenlegi helyén, a 4,5 milliárd forintos beruházást a központi költségvetésből fedezik – jelentette be pénteken Vígh László kormánybiztos miskolci sajtótájékoztatóján. tovább »További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek