DVTK: “Spanyolmentes” kezdő tizenegy?

DVTK: "Spanyolmentes" kezdő tizenegy?
DVTK: "Spanyolmentes" kezdő tizenegy?
Vasárnap 15 órától Szombathelyen a Haladás vendége lesz a DVTK az NB I 29. fordulójában.

Pécsi sikerük után a Budapest Honvédot is legyőzték a piros-fehérek, így aztán még mindig meg van az esély arra, hogy a Diósgyőr az Európa Ligában induljon. A megbízott vezetőedzőtől, Szentes Lázártól elöljáróban azt kérdeztük a pénteki sajtótájékoztatón, vajon most már egyértelmű elvárás-e a negyedik hely a csapattól, és ezzel együtt tűztek-e ki prémiumot a játékosoknak?

– Csak akkor van sanszunk erre a helyezésre, ha megnyerjük a hátralévő két mérkőzést – hangoztatta Szentes Lázár, aki nem felejtette el megjegyezni azon tényt: ahhoz, hogy a negyedik hely is EL-indulást érjen, kellett a Nemzetközi Sportdöntőbíróság döntése, a győriek fellebbezésének elutasítása. – Látom a játékosokon, a fejükben ott motoszkál ez a dolog, ami plusz motiváció a számukra. A másik kérdésről annyit, hogy létezik egyfajta közös prémium, de a labdarúgók egyéni szerződésekkel rendelkeznek, amelyben világosan le van fektetve, hogy adott esetekben mi történik, mi jár, és ez nem változott.

Mindössze egy vereség

A hét végi mérkőzésről, a Haladásról az alábbiakat nyilatkozta a miskolciak trénere:

– A hírek szerint további fiatal játékosokat fognak bevetni, lehet azért, mert le akarnak bennünket taszítani, ugyanis az előző héten a mi csapatunknak volt a legalacsonyabb az átlagéletkora. Ismerjük őket, látjuk, hogy a tavaszi szezonban jól szerepeltek eddig, ezt mutatja a második félév tabellája is, amelyen csupán egy vereség áll a nevük mellett.

A Budapest Honvéd elleni meccset megelőző tájékoztatón Szentes Lázár Tajtiról és Fernandóról elmondta, hogy sérültek; róluk lapunk ismét érdeklődött, csakúgy, mint Gallardóról.

Tajti Norbert állapota változatlan, véget ért számára az idény – kezdte a felsorolást a Diósgyőr szakmai igazgatója. – Savo Rakovic öt sárga lappal rendelkezik, de egyébként is műtéten esett át, és Luque is sérült, nem játszik Szombathelyen. Gallardo nem azért nem kap lehetőséget, mert sérült, ott ült legutóbb is a kispadon, egyszerűen voltak kényszerű cserék, ami megkötötte a kezemet. Fernando meggyógyult, ott van a keretben.

A leendő edző szava

Mivel közeleg a szezonzárás, kíváncsiak voltunk arra, milyen nagyságban távozhatnak, vagy érkezhetnek játékosok a holtidényben.

– Tervek vannak, január óta, nem ad-hoc jelleggel dolgozunk, mindig előre kell gondolkodni – szögezte le a DVTK megbízott vezetőedzője. – Van egy rendező elv, ami jelenleg nem is elv, hanem egy személy, a leendő új szakvezető. Az ő szava nagy jelentőséggel fog bírni, de ugyanúgy három fő fog dönteni, mint korábban.

A DVTK várható kezdőcsapata Szombathelyen: Rakaczki (Rados) – Vági, Nagy T., Gal, Frizoni (Gohér) – Takács P., Abdouraman – Bacsa, Sekour, Seydi (Frizoni) – Tisza.