DVTK: Rövidesen eldől, hogy lehet-e hazai a pálya az EL-ben

DVTK: Rövidesen eldől, hogy lehet-e hazai a pálya az EL-ben
DVTK: Rövidesen eldől, hogy lehet-e hazai a pálya az EL-ben - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Már csak néhány nap, és kiderül, hogy ki lesz az ellenfele a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának az Európa Liga 2014/2015-ös sorozatának első fordulójában.

A sorsolást – az első két körét – hétfőn, június 23-án készítik el a svájci Nyonban. Az eseményen természetesen képviseltetik majd magukat a miskolci piros-fehérek, mégpedig Szabó Tamás ügyvezetővel és Árki Gábor sportigazgatóval, akik már vasárnap elutaznak a helyszínre.

Dokumentumok, fotók

Közben az Észak-Magyarország igyekszik követni a „stadion ügyet”, hogy lehet-e végül hazai összecsapást rendezni a Diósgyőri stadionban. Arról már beszámoltunk, hogy két évvel ezelőtt – amikor úgy volt, hogy a Debrecen esetleg az Andrássy úti arénában vívja nemzetközi kupatalálkozóját – tartottak egy bejárást, amelyen a szemléző szakemberek (köztük egy belga úr) egy közel két oldalas hiánylistát készítettek, amelyben leírták, mit kellene elvégezni ahhoz, hogy megfeleljen a létesítmény az UEFA II-es besorolásnak – és ezáltal az Európa Liga első és második fordulójában helyszín lehessen. Azt is megírtuk, hogy pár napja – a hivatalos határidőt jóval túllépve – a klub, a város közbejárásával egy beadványt juttatott el – az MLSZ-en keresztül – az UEFA-hoz, hogy játszhasson saját pályáján.

Információink szerint Diósgyőrből kedden kellett eljuttatni azokat a dokumentumokat, fotókat a szövetségnek (amely ezeket továbbítja a nemzetközi szervezetnek), amelyek bizonyítják, hogy a hiányosságok mindegyikét, vagy legalábbis nagy részüket megszüntették. Úgy tudjuk, hogy a stadionban, stadionon nem tudtak nagyobb felújítást elvégezni (számos kívánalom mellett doppingszoba, ülőhelyekkel ellátott vendégszektor, áramszünet esetén aggregátor biztosítása szükséges és így tovább…). Az UEFA válasza egy-két napon belül megérkezhet, ha ez „nemleges” lesz, akkor marad első és egyetlen megjelölt helyszín, az új debreceni aréna.

ÉM