Helyi közélet

2012.10.24. 17:32

Időjárás-jelentés

Budapest, 2012. október 24., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest, 2012. október 24., szerda (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

A kontinens nagyobb részének időjárását jelenleg anticiklonális hatások alakítják. A Brit-szigetektől egészen a Fekete-tengerig húzódó magasnyomás területén változóan felhős, párás, főként az éjszakai, délelőtti órákban ködös, de többnyire enyhe az idő. Ahol gyorsan felszáll a köd és kisüt a nap, ott a csúcshőmérséklet még 20 fok közelében alakul. Kora őszi idő van a Földközi-tenger menti országokban is; többórás napsütés mellett 20 és 26 fok közé melegszik fel a levegő. Északkelet-Európában is anticiklonális hatások érvényesülnek, de ebben a magasnyomásban jóval hidegebb a levegő; a délutáni órákban is csak 0 és +7 fok között változik a hőmérséklet.

Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárásában még lényeges változás nem várható; borult, ködös és napos területek egyaránt lesznek.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, az Alföldön lesz kezdetben derült az ég, ott éjszaka képződik többfelé köd. Csütörtökön főként délután szakadozhat fel nagyobb területen a felhőzet, és süthet ki a nap. Kezdetben gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, majd csütörtökön több helyen megélénkül a délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 17 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában