DVTK: mindenki csalódott

A diósgyőri szurkolók
A diósgyőri szurkolók
Hét pontra nőtt a hátránya a listavezetővel szemben, a feljutásra ácsingózó DVTK NB II-es focicsapatának.

A múlt héten szombaton nagyon távolra került az áhított NB I-es tagság megszerzésétől a Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapata. A piros-fehérek ebben a szezonban immár harmadszor kaptak ki hazai környezetben, és a Mezőkövesd ellen elszenvedett 3-1-es vereség mellett az sem örömteli a diósgyőri drukkerek számára, hogy kedvenceik fő riválisa, az éllovas Nyíregyháza SFC ezúttal is győzni tudott, így a két csapat közötti különbség az eddigi 4 pontról 7 egységre nőtt. A diósgyőri szurkolók többsége csalódottan távozott szombaton a stadionból, ugyanis az újabb vereség után kimondva, kimondatlanul is, de elszállt a csapat a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

“Ezen a meccsen is hiányzott az a tűz”

– Nem csak a szurkolók csalódottak, az vagyok én is, és a csapat is – válaszolta érdeklődésünkre Benczés Miklós, a DVTK edzője. – Senki nem örül Diósgyőrben annak, hogy kikaptunk, de sajnos ez is benne van a játékban, és benne is volt a szombati meccsben, nem csak akkor, amikor játszották, hanem már előtte is. Sajnos, ezen a meccsen is hiányzott az a tűz, az a fajta lelkesedés, ami a szezon elején, amikor a bizonytalanság szőtte át a mindennapjainkat, minket jellemzett. Sokkal egységesebb volt akkor a csapat, mindenki átlag felettit igyekezett nyújtani és és olykor sikerült is, gondolok itt például az első fordulóban a REAC vendégeként elért döntetlenre. Hogy mi változott? Meglátásom szerint az, hogy néhányan, akik elhitték azt, hogy azzal, hogy magukra ölthették a DVTK mezét, és egy olyan csapat tagjaivá váltak, amelyiknek komoly céljaik vannak, olyan szintű játékosok lettek egyik napról a másikra, amihez kevesebb tűz, motiváció is elég. Sajnos, nem. Már csak azért sem, mert ellenfeleink többsége sokkal motiváltabban lép pályára ellenünk, mintha teszem azt a Cegléd ellen kellene játszania, éppen ezért akaratban is föléjük kellene nőnünk. És, hogy a Kövesd elleni meccsről is szót ejtsek: ez az első félidőben nem sikerült akaratban ellenfelünk fülé nőni, a másodikban szerintem már igen, annak ellenére, hogy a hajrában gólokat kaptunk, de összességében egy félidőt eltékozoltunk.

Erősítésre szorul a keret

Arra a kérdésre, hogy kikkel volt elégedetlen szombaton, Benczés Miklós annyit mondott, hogy fölösleges neveket említeni, aki a látta a meccset az biztosan tudja értékelni az egyéni teljesítményeket, de az biztos, hogy kiugró produkció ezen a napon nem akadt.

– Csak példaként mondom, a keretünk erejét bemutatandó, és még véletlenül sem a fiatalok ellen akarok beszélni, de érdekességként megemlíteném, hogy a keretben, a csapatban pályára lépő vagy kispadon helyet kapott játékosok között sok ifjúsági korú játékos is volt, akik ugyanezen a hét végén ifi bajnokin kaptak ki Ózd ifjúsági együttesétől – mondta Benczés Miklós. – Ez is azt mutatja, azt a tézist igazolja, hogy a DVTK erősítésre szorul. Két hét múlva vége a bajnokságnak, és ezt követően minőségi játékosokat kell igazolni, annak érdekében, hogy tavasszal minőségi különbségek mutatkozhassanak a javunkra az NB II-es együttesekkel szemben. Nem mondom, hogy a mostani keret, illetve annak nagy része alkalmatlan a nagy feladatokra, kis szerencsével, ami alatt azt értem, hogy ha a sérülések elkerültek volna minket, ha a szezon folyamán végig minden labdarúgóval számolhattunk volna, előrébb tarthatnánk. De ez az idealizált helyzet csak nagyon ritkán fordul elő egy-egy csapat életében. Aki ismeri az elmúlt évek itteni történéseit, az tudja, hogy már egy jó ideje az történik Diósgyőrben, hogy minden évben, illetve van úgy, hogy félévente, új csapatot próbál meg építeni az éppen aktuális szakvezetés. Volt, amikor ez sikerült, és a tudatos csapatépítés lépcsői –, amelynek során félévente 2-3-4 poszton minőségi cserét végrehajtva lehet előre haladni – kimaradhattak. A klub új tulajdonosi szerkezete, menedzsmentje szerintem tisztában van azzal, hogy olyan erősségű csapatot kell összehozni, amelyik nem csak, hogy meg tudja nyerni az NB II-es bajnokságot, hanem apróbb változásokkal arra is képes lesz, hogy helytálljon az NB I-ben. Az új felállásban a téli átigazolási időszak lesz az első, amikor ezt szem előtt tartva lehet cselekedni.

ÉM-BCS


Ön szerint ki a volt a DVTK legjobbja?

boon | 2010.11.08 14:11
Az őszi szezonban már a harmadik hazai vereségét szenvedte el a DVTK, így már 7 pont a piros-fehérek hátránya a listavezető Nyíregyházával szemben. Ön szerint ki volt a Diósgyőr legjobbja a Mezőkövesd ellen?

Labdarúgó tabellák

boon | 2010.11.08 09:03
Megyénk NB-s csapatait érintő és a megyei I. osztály táblázatai.

Edzői nyilatkozatok a DVTK-Kövesd után

boon | 2010.11.06 15:53
“Gratulálok a Mezőkövesdnek. Döntőnek bizonyult, hogy ők szereztek előnyt…” – nyilatkozta Benczés Miklós a Mezőkövesdtől elszenvedett hazai vereség után.

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry percről perce

boon | 2010.11.06 15:26
A labdarúgó NB II. Keleti csoportjának 13. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Mezőkövesd-Zsóry csapatát fogadta Diósgyőrben, szombaton 13.30 órától. A találkozóról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!