DVTK: Michel Maki (is) feltűnt

DVTK: Michel Maki (is) feltűnt
Első teljes játékidős meccsén egy góllal kapott ki a Diósgyőr futballcsapata.  

A július 26-i bajnoki rajtra készülő Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata kedden este a szlovák első osztályban szereplő eperjesi gárdát látta vendégül a Diósgyőri stadionban. A piros-fehéreknél két újabb próbajátékos tűnt fel. A román állampolgárságú Süller Márius Róbert a kezdőcsapatban kapott lehetőséget, a 29 éves, jobb oldali védő legutóbb az Universitatea Cluj együttesének játékosa volt.

A másik játékosról, a színes bőrű labdarúgóról csupán annyi derült ki, hogy olasz állampolgár és Michel Maki a neve. A Diósgyőrben ezen a meccsen is pályára lépett a román Cornel Cornea, akinek az esetleges szerződtetéséről a következő, vagyis a csütörtöki edzőmeccs után fog dönteni Vágó Attila, a DVTK szakvezetője. Ez a szlovák második vonalban szereplő Rimavska Sobota elleni felkészülési találkozó lesz, ami csütörtökön 18 órakor kezdődik a Diósgyőri stadionban (a belépő ezúttal is 500 forint lesz).

Michel Maki a második félidőben állt be, hasonló a többi diósgyőri cseréhez. Nem szerepelt ezen a mérkőzésen, bár a lelátón ott volt az MTK-tól U19-es együttesétől érkezett két játékos, Takács Péter és Nagy Károly, valamint a brazil csatár, Toninho, akik valószínűleg csütörtökön mutatkoznak be.

A pályán

Diósgyőri VTK – 1. FC Tatran Presov (szlovák) 1–2 (0–2)

Diósgyőr, 600 néző. V.: Nagy R.
Diósgyőri VTK: Köteles (Kövesfalvi) – Süller, Sebők V., Milicic (Kállai), Gohér – Ahodikpe (Lakatos), Pelecaci (Szélpál), Stanic (Lipusz), Cornea (Michel) – Kamber, Vranasevic (Homma). Edző: Vágó Attila.
1. FC Tatran Presov: Buchta – Papaj (Bucko), Baran, Cep, Josl (Kaplan) – Prekop, P. Cicman (Zahradnik), Poliacek (Pekar), Katona (Safranko) – Rodrigues, Belejik (Penksa). Edző: Roman Pivarnik.

Gólszerző: Homma (64.), ill. Poliacek (24.), P. Cicman (33.).