DVTK: Megkezdődött a közös munka Salgótarjánban

Salgótarjánba utazott kedden Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója
Salgótarjánba utazott kedden Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója - © Fotó: Szabó Gábor | dvtk.eu
Miskolc, Salgótarján – Salgótarjánba utazott kedden Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója, Sütő Szilárd, a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója és Lipták Zoltán, a DVTK sokszoros válogatott labdarúgója, hogy jelképesen is elkezdődhessen a közös munka a két klub között.

– Az első fontos lépést már megtettük – mondta el Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – Az együttműködési megállapodást megkötöttük, a közös munka elkezdődött. Ebben a térségben rengeteg tehetséges gyerek van, elég mostoha körülmények között. A Diósgyőrnek, mint az észak-keleti régió elsőszámú klubjának az egész régiót fel kell karolnia. A legtehetségesebb gyerekeknek meg kell adni a lehetőséget, hogy Diósgyőrben folytathassák, a többieket pedig, akik szintén nagyon ügyesek, helyi szinten kell tovább képezni, a mi szakmai irányításunk mellett. Nekünk nem csak sportolókat, hanem embereket is kell nevelünk. Tudjuk azt, hogy nem lesz minden gyerekből élvonalbeli labdarúgó, de sportot szerető ember igen.

– Nagyon örülök annak, hogy létrejött ez a fúzió a Diósgyőr és a Salgótarján között – mondta el Lipták Zoltán. – Én itt születtem Salgótarjánban, a szüleim a mai napig itt élnek. Sajnos csak havonta-kéthavonta szoktam csak hazalátogatni, hiszen nincs sok időm az edzések és a sűrű bajnoki program mellett. Bízok benne, hogy ennek a megállapodásnak köszönhetően a salgótarjáni foci elindul felfelé.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a mai nappal megkezdődött a közös munka – mondta el Czékmán József, az SBTC ügyvezetője. – A mai nappal a jogi akadályok is elhárultak a közös munka elől, hiszen megalakult az SBTC Sport Kft.. A legfontosabb most az, hogy az utánpótlásban játszó gyerekeknek minden feltételt megteremtsünk, hogy megfelelő környezetben és megfelelő szakmai háttér mellet tudjanak fejlődni. De természetesen felnőtt csapatot is szeretnénk indítani a megyei első osztályban. Legfőbb célunk, hogy a működés feltételeit megteremtsük és visszaadjuk a salgótarjáni emberek, játékosok és gyerekek hitét. Az a legfontosabb, hogy újra higgyenek az SBTC-ben. A szerint a szisztéma szerint edzenek majd a gyerekek, mint Diósgyőrben, és reméljük, hogy először majd az SBTC felnőtt csapatában, később a DVTK felnőtt csapatában fognak szerepelni.

Forrás: dvtk.euSporthírek


hirdetés


hirdet�s