Aluinvent-DVTK: kis teremben és nem lesz egyszerű

Akt.:
Aluinvent-DVTK: kis teremben és nem lesz egyszerű
© Fotó: Ádám János
Miskolc, Pécs – Szombaton 20 órától a PINKK vendége lesz az Aluinvent-DVTK a női kosárlabda NB I-ben.

Hétköznap (Európa Kupa), hétvége (bajnoki) ritmusban lép pályára mostanság az Aluinvent-DVTK gárdája, amely szerdán a PEAC-Pécset győzte le hazai környezetben, az Európa Kupa F csoportjának 2. fordulójában.

A piros-fehéreknél voltak kiemelkedő egyéni teljesítmények, jót nyújtott például a pályán két légiós, Engelman és Burkholder, illetőleg Zele. Stefan Svitek, a Diósgyőr szakvezetője igazából csak azzal volt elégedetlen, hogy a mecsekaljaiak az általa vártnál több lepattanót szedtek össze.

Vissza tudtak jönni

A csapat szombaton egy másik baranyai gárdával méri össze erejét: 20 órától Kozármislenyben a PINKK-Pécsi 424 ellen vonulnak fel a parkettre Peckováék. A két gárda eddig ellentétes utat járt be, hiszen amíg az Aluinvent-DVTK a mostanáig megrendezett négy összecsapásából hármat megnyert (Vasas Akadémia, Ceglédi EKK, MTK Budapest), egyet elveszített (Sopron Basket), addig a PINKK-nél ez a statisztika fordított. Ők vereséget szenvedtek a CMB Cargo UNI Győrtől, a Zalaegerszegi TE NKK-tól, illetőleg az Atomerőmű KSC Szekszárdtól, s csupán a helyi rivális PEAC-Pécset tudták megverni.

– Le a kalappal a PINKK előtt, hiszen a PEAC ellen két héttel ezelőtt hátrányban voltak, mégis vissza tudtak jönni és végül győztek, legutóbb azonban Szekszárdon vereséget szenvedtek – mondta el Stefan Svitek, a diósgyőriek vezetőedzője. – Kis teremben lesz a meccs, ami biztosan nem lesz egyszerű, de felkészültünk belőlük és próbáljuk majd megnyerni a mérkőzést. Ellenfelünk új edzővel, új játékosokkal indult neki a szezonnak, ami azt jelenti, hogy más koncepció mentén dolgoznak, mint tavaly.

– ÉM-MI –


dvtk-peac-04-aj
Miskolc - A DVTK női kosárlabdacsapata magyar riválisa ellen nyert meccset a nemzetközi porondon. A női kosárlabda Európa Kupa F csoport 2. fordulójának keretében rendeztek tegnap mérkőzést Miskolcon: a városi sportcsarnok hazai csapatok nemzetközi összecsapásának adott otthont, és bár az együtte...