Jegesmedvék vs. FTC – Októberi Maci-gólszüret a Népkertben

Akt.:
Jegesmedvék vs. FTC – Októberi Maci-gólszüret a Népkertben
Miskolc – A Ferencvárost fogadták a DVTK Jegesmedvék a hétfő esti Mol Ligás hokimeccsen.

Laczkó Ákos csak a kapu mögül, a sajtóhelyről nézte, ahogy kivonulnak a társak a jégre, ő volt az egyetlen kimaradó a hazaiaknál. Annál a népkertieknél, akik a Ferencvárossal való első közös miskolci meccsen 6-3-ra győztek, vagyis a nézők valami hasonló végeredménnyel számoltak, és egy harapós házigazdával, azok után, hogy Dudasék három nappal korábban nagy verésbe szaladtak bele Újpesten (1-6). A meccs első védése Kiss B-nek jutott, majd nem sokkal később Budai kapuja előtt csúszott el a korong. Dansereau és Dudas akcióját az utolsó pillanatokban hiúsították meg a fővárosi védők, aztán az 5. percben Booras emelt kissé kiszorított helyzetből a bal felső sarokba. Öt az öt ellen is beszorították a Jegesmedvék az FTC a saját harmadukba, igaz, Rafaj utána kecsegtető szituációba került középen, de nem találta el jól a játékszert, ám a hazai kapusnak ettől függetlenül volt dolga a pakkal. Leppanen lövésébe Láda tette bele a botját, majdnem jó volt, aztán egy újabb kalamajka adódott a zöld-fehérek ketrece előtt, a budapestiek egyik játékosa még az ütőjét is a korong útjába dobta. Papp nem hagyta, hogy Kiss B. sokat ácsorogjon munka nélkül, a fiatal kapust hasba lőtte a Ferencváros csatára, nagyjából ugyanez játszódott le a másik oldalon, amikor Dudas kínálta meg Budait. A 14. perc végén egy több passzból álló szép akciót vezettek a Medvék, a végén Szilágyi játszott Cseter elé, akinek a próbálkozását Budai képtelen volt hárítani. A harmad végét elrontották a hazaiak, Manninen lövése után a korong kipattant Kiss B-ről, az ott álló Farkason pedig senki sem volt, így a miskolci hálóba küldte az elő kerülő korongot (2-1). Az első előnyt Sagerték kapták, de 35 másodperc alatt sokat nem tudtak tenni, Suoraniemi kiállításának nagy része áthúzódott a következő harmadra.
dvtk_jegesmedvek_ferencvaros_05

Sok gól, kapuscsere

A második harmad elején még 32 másodperc volt vissza a büntetésből, amikor Dansereau két lövéséből a második sikeres volt, és a korong Budai jobb válla felett beesett a ficakba. Nem volt sok szünete a Jegesmedvéket is megjárt jelenlegi fővárosi hálóőrnek, benne volt a miskolci ütőkben a következő gól. A 24. percben aztán ugorhatott is talpra a publikum, az újabb kipattanót Gőz tessékelte be a zöld-fehérek ketrecébe. A Ferencváros elvétve jutott lehetőséghez, a vendéglátó hátvédek határozottságát mutatta, hogy egyikük még Mach-ot is átlökte a térdelő és a korongot birtokló Kiss B-n, amikor a vendégek hokisa oda akart még a kapusnak piszkálni. A játék menetét Hajósék szabták, nem volt csoda, hogy Tóth A. is beköszönt (5-1). Ez volt az a pont, amikor Lindqvist mester lehozta Budait és Ágostont küldte harcba, hátha neki majd jobban megy a védés. A bejött kapus sem maradt sokáig ,,szűz”, ugyanis a 31. percben Cseter máris felavatta. A látogatók szépítettek fórban (Kiss G.), de még mielőtt a vendégek elhitték volna, hogy feljebb jöhetnek, Dudas értékesítette az adódó, tiszta helyzetét. A 39. percben már-már gálába hajlott a meccs, ekkor ugyanis Galanisz küldte be a korongot az FTC kapujába, elérhető közelségbe került a tíz ütött találat. Kettős emberhátrányba kerültek a Jegesmedvék, Kiss B. elejtette a botját, Sagert adta oda neki az övét, ám pár pillanattal később Rafaj ,,bezúzta” csapata harmadik gólját.
dvtk_jegesmedvek_ferencvaros_14

Fegyelmi büntetés

A befejező felvonásra nagy izgalom nem maradt, a hazai sikert semmi sem veszélyeztette, legalábbis az addig látottak alapján. Azért Rafaj újabb előnyben meglőtte a negyediket, amire Booras válaszolt, aki gyönyörű átadást kapott Popovicstól. Dudast tíz perces fegyelmivel ültették ki a bírók, amit nem hagyott komment nélkül Mayer Péter, de a nézők sem. Vojtkó remekbe szabott találata jelentette a tizedik hazai gólt, majd az egyik budapesti bekk kezével éppen Ritó elé vette le a pakkot a levegőből, a miskolci nevelésű hokis meg nyugodt és magabiztos volt (11-4). Meg lett a tucat is, méghozzá egy látványos Somogyi-Galanisz akció után, utóbbi kegyetlen végrehajtónak bizonyult. A Medvék ezen az estén ellenállhatatlanul játszottak, és ezen belül több jó teljesítmény is akadt, igaz, az FTC a második harmadtól szétesett.

– Molnár István –

Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Ferencváros
12-4 (2-1, 6-2, 4-1)

Miskolc, 800 néző. V.: Halassy, Varjú (Kis-Király, Kormos).

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Gőz 1 (1), Sagert (2), Tóth A. 1, Hajós (1), Dansereau 1 (2) – Leppanen, Dudas 1 (1), Láda B., Miskolczi (2), Booras 2 (2) – Győrfy, Vojtkó 1, Galanisz 2, Somogyi (1), Pavuk (3) – Cseter 2 (1), Ritó 1, Szilágyi (1), Popovics (2), Adorján (k). Vezetőedző: Mayer Péter.
Ferencváros: Budai – Erdélyi, Hietamaki (2), Dubek (2), Kiss G. 1, Rafaj 2 – Suoraniemi, Valecko, Horváth (1), Manninen (1), Fliszár – Lévai, Pál, Kovács (1), Schellin, Mach – Üveges, Papp (1), Farkas 1, Ágoston (k). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 8 perc + 10 perc fegyelmi (Dudas, Popovics), illetve 4 perc.

Mayer Péter: – A tucat lőtt gólt nem kell magyarázni, és abban bízom, hogy a most eredményes játékosok közül többnél is végre átszakad a gát. Nagyon örülök annak, hogy a góljainkat igazi hokis teljesítménnyel szereztük. Ugyanakkor a hátrányos védekezésünk megint egy kicsit lyukas volt, de a gyengébb teljesítményünk szerencsére csak pár percig tartott. A közönség szerintem nagyon jól szórakozott, és örülök, hogy ki tudtuk őket szolgálni.

Greg Lindqvist: – Nagyon rosszul védekeztünk ma, a Miskolc pedig bemutatta, hogy milyen az igazi támadóhoki. Ez volt a legjobb teljesítmény, amit az idei szezonban a ligában láttam. Nekünk ma rövid volt a padunk, de ki kell elemeznünk a mérkőzést, és tanulni kell a hibákból.


 Sporthírek


hirdetés


hirdet�s