DVTK Jegesmedvék: Vérre megy a dartsozás is

Akt.:
Hétfőtől Miskolcon készül a magyar jégkorong-válogatott
Hétfőtől Miskolcon készül a magyar jégkorong-válogatott - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Felkészülési mérkőzést játszik szerdán Miskolcon a magyar jégkorong-­válogatott.

Legjobbjaink a kazahsztáni Nur-Szultanban – régi nevén Asztanában – április 29-én kezdődő divízió 1/A-s vébére készülnek. A cél­egyenesbe fordult ráhangolás jegyében ma és pénteken egyaránt 19 órától Magyarország – Lengyelország találkozókat vívnak a népkerti jégcsarnokban.

Főpróba és előadás

A mieink hétfőtől edzőtáboroznak a borsodi megyeszékhelyen, ahol munkájukat másodedzőként az a Majoross Gergely irányítja, aki játékosként, majd szakvezetőként is maradandót alkotott a Jegesmedvéknél.

– Az nyilvánvaló, hogy az egész felkészülésünket a világbajnokságra hegyezzük ki – közölte a Mogyi becenévre hallgató tréner, aki főállásban a MAC Újbuda vezetőedzője. – Ebben nincs semmi újdonság, a színésznek sem a főpróbán kell nagyot alakítania, hanem a bemutató előadáson.

Arra a kérdésre, mely szerint ilyenkor már „elhanyagolják-e” a fizikai elemeket, Jarmo Tolvanen finn nemzetiségű szövetségi kapitány segítője így felelt:

– Azt kell mondanom, hogy a fiúk számára fizikailag igenis nehéz, amit eddig csináltak, és szintén megterhelő lesz, ami ezután vár rájuk. A miskolci hetünknek nem az a célja, hogy csúcsra járassuk magunkat, most adjuk elő a vb-formánkat. Az időzítésünket és a biológiai óránkat Kazahsztánra állítjuk be. Ennek jegyében gyakorlatozunk, olyanok vagyunk, mint egy hadsereg. Van egy csomó játékelem, amit előveszünk és ezeket igyekszünk addig tanulni, ameddig csak ki nem jön a könyökünkön. Minden valamire való hokialakulat szeretné „agyonra” fejleszteni az emberelőnyös és -hátrányos produkcióját, és mi is így leszünk ezzel. Mert az ilyen szituációkat fejben nem lehet elsajátítani, ezekhez jég kell, meg sok-sok jégóra.

Csak óvatosan

Mivel Majoross Gergely és „társulata” Ázsiára koncentrál, megjegyeztük: ezek szerint a lengyelek elleni eredmények nem számítanak, de a kapitányhelyettes nem tette magáévá gondolatunkat.

– Az eredmény igenis számít – hangsúlyozta, majd hozzátette: – Ha a hoki helyett mondjuk nekiállunk dartsozni, akkor nálunk ez is vérre megy, és ez rendjén van. A magyar jégkorong-válogatott már ott tart, hogy egyszerűen nem teheti meg, hogy félvállról vegyen bárkit és bármit. A csapat valamennyi tagjának igenis a győzelem reményében kell a jégre korcsolyáznia, de ennek nem rendelünk mindent alá – ezt a világbajnokságon tesszük majd.

A magyar keretben jelenleg hatan képviselik a DVTK Jegesmedvéket, ezért szóba hoztuk a keretszűkítést, melynek során bárki – a miskolciak közül akár többen is – elvérezhet.

– Ez a bizonyos keretszűkítés több dologtól függ – folytatta a gondolatsort Majoross Gergely. – Galló Vilmos például csatlakozni fog hozzánk, Háry János viszont beteg, kérdés, mi lesz vele. A soron következő „csonkítás” a hétvégére, vagy a jövő hét elejére eshet, de ebben a témában óvatos vagyok, mert ez a felelősségteljes munka a főnökömre, azaz Jarmo Tolvanenre tartozik.

Kolodzey Tamás


Játékosszavak

Magosi Bálint, csatár: – Fantasztikus érzés lesz Miskolcon jégre lépni, „mellesleg” a válogatottban mindig az, hiszen egy országot képviselhet az ember. Szóval hazai színekben, hazai közönség előtt kell megfelelnem az elvárásoknak, természetesen a maximumot kell adnom. A világbajnokságra egészségügyileg is készen állok, így arra számítok, hogy utazni fogok Kazahsztánba.

Vay Ádám, kapus: – Nagyon jó érzés újra Miskolcon edzeni, hazai játékosként különösen feldob ez a helyzet. Szerdán és pénteken is pörgős meccsre számítok, akkor leszünk eredményesek, ha a saját hokinkat adjuk elő. A négy kapusból hárman utazhatunk a vébére, ezért nekem is meg kell harcolnom a helyemért. Mivel jó formában vagyok, mindenféleképpen bízom a kiküldetésemben.