DVTK Jegesmedvék: Vége a szezonnak, de jön a ráadás

Akt.:
Kedden bejelentették: Magosi (elöl) marad DVTK-ban
Kedden bejelentették: Magosi (elöl) marad DVTK-ban - © Fotó: ÉM
Miskolc – Ezen a héten több játékos „ügye” is eldőlhet a DVTK Jegesmedvéknél.

Ismeretes, hogy a Macik a MAC Újbudával szemben elbukták a kvalifikációs párharcot, így nem kerültek be a Tipsport Liga rájátszásos szakaszába. A fővárosiakkal szembeni vereségük után Glen Hanlon vezetőedző és az idegenlégiósok (Nick Crawford, Ryan Harrison, Rasmus Kulmala, Alexis Loiseau, Jamie Milan, Ziga Pance) hazautaztak.

Csütörtökig

A magyar játékosok számára március 21-ig levezető edzéseket tart Strenk Hunor másodedző és Farkas Tamás kapusedző, többségük mégsem veheti ki jól megérdemelt szabadságát, ugyanis március 25-én kezdődik a válogatott keret felkészülése. Várható, hogy a napokban kihirdetésre kerülő, egyelőre még bő keretbe a DVTK Jegesmedvék több tagját is behívják, közülük pedig – reálisan számolva – hárman-négyen lehetnek majd ott a Kazahsztánban sorra kerülő divízió 1/A-s világbajnokságon, melynek majdani első és második helyezettje szerez jogot arra, hogy 2020-ban az elit vb-n szerepeljen.

Kérdőjelek

A hoki helyi kedvelőit most az foglalkoztatja, hogy a játékosok közül ki megy és ki marad. Vas János további két esztendőre már elkötelezte magát a piros-fehérekhez, az erről szóló sajtótájékoztatón pedig Egri István klubvezető elmondta, hogy keretük és stábjuk szinte minden tagjának élő szerződése van a soron következő szezonra, ennek ellenére mindenkivel tárgyalnak, és csak ennek lezárulta után adnak hírt az esetleges változásokról. Természetesen menet közben is kaphatnak ajánlatot a miskolciak legjobbjai, miként az szintén elképzelhető, hogy az esetleges világbajnoki siker után a DVTK néhány játékosa külföldi szerződéshez juthat, ezért a diósgyőriek – keret­ügyben – még nem tudnak (és nem akarnak) érdemi információval szolgálni. A vb utáni (vagy akár előtti) megkeresések elsősorban a kulcsemberekhez (a teljesség igénye nélkül például a kapus Vay Ádámhoz, a csatár Galanisz Nikandroszhoz) futhatnak be. Magosi Bálinthoz már hiába, ugyanis azt tegnap bejelentették, hogy ő is marad, 2 évet. Ami pedig a vezetőedzőt illeti: róla Egri István már elárulta, hogy örömmel folytatnák vele a tavaly megkezdett munkát. Glen Hanlon most otthon van, a családjával „egyeztet”, majd utána születhet meg a vele kapcsolatos döntés.

ÉM-KT


A magyar válogatott hat felkészülési meccset játszik a vébé előtt.
A program:

Április 5.: Magyarország – Svédország (Budapest, Tüskecsarnok)
Április 10.: Magyarország – Lengyelország (Miskolc, jégcsarnok)
Április 12.: Magyarország – Lengyelország (Miskolc, jégcsarnok)
Április 17.: Magyarország – Szlovénia (Budapest, Tüskecsarnok)
Április 20.: Magyarország – Olaszország (Angliában)
Április 21.: Magyarország – Nagy-Britannia (Angliában)


A világbajnoki mérkőzések

Divízió 1/A-s világbajnokság, Asztana (Katahsztán)
Válogatottunk mérkőzései (magyar idő szerint)

Április 29. (hétfő), 8.30: Magyarország – Dél-Korea
Április 30. (kedd), 15.30: Fehéroroszország – Magyarország
Május 2. (csütörtök), 8.30: Litvánia – Magyarország
Május 3. (péntek), 15.30: Magyarország – Szlovénia
Május 5. (vasárnap), 15.30: Kazahsztán – MagyarországA legifjabb szurkolók is ott voltak
Miskolc - Szezonzáró hokiankétot tartottak kedden este a miskolci Vigadóban a DVTK Jegesmedvék jégkorongozóinak részvételével. A hagyományos eseményen a Tipsport Ligában hatvan meccset játszott gárda magyar tagjai és vezetői intettek búcsút a 2018/19-es szezonnak. Elkészültek a közös fotók, és a ...

Egri István
Miskolc - A várttól hamarabb fejeződött be a piros-fehérek Tipsport ligás hokicsapatának 2018/19-es évadja. Interjú: Egri Istvánnal, a DVTK Jegesmedvék klubvezetőjével. A DVTK Jegesmedvék gárdája – mint ismert – a kvalifikációs szakaszban 3–0-ra veszített a MAC Újbuda együttesével szembeni három ...