DVTK Jegesmedvék: Vas feltette az i-re a pontot

DVTK Jegesmedvék: Vas feltette az i-re a pontot
Miskolc – Ráadásos győzelemmel fejezte be az alapszakaszt a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A jégkorong Erste Liga keretében az alapszakasz utolsó fordulójának egyik meccsét tegnap este játszották a miskolci jégcsarnokban, a DVTK Jegesmedvék a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadta. A két szakvezető „összebeszélt”, ugyanis mindketten csak húsz-húsz játékost neveztek a megengedett huszonkettő helyett.

Kettő oda

A 4. percben érdekes körülmények között szerzett vezetést a vendégcsapat. Izacky jobbról vezette fel a korongot, majd a kapu elé kanyarodott, közben elhagyta a játékszert, amely Kiss B. mellett bevánszorgott a bal alsó sarokba (0-1). Vas és Magosi kiállítása után jelentős időt emberhátrányban töltöttek a Macik, akik élen jártak a bekkelésben. Különösen akkor kellett figyelniük, amikor 18 másodpercig csak hárman voltak a jégen. A 16. percben jött a Bikák harmadik fórja, mert Pavuk is „rokoncátlankodott”. Három hazai büntetés egy harmadban, vendég nélkül, ilyenre is ritkán van példa, miként a 0-2-es első szakaszra, ugyanis a fórból Azari jobbról, lehetetlen, már-már „mínusz” szögből újra bevette a piros-fehérek hálóját (0-2).

img_6826

Egyenlítettek

A második harmad elején rögtön szépítési lehetőséghez jutottak a miskolciak, akiknek öt a négy elleni játékából ezúttal hiányzott a „fűszer”. Járatták ugyan becsülettel a korongot a hazaiak, de a szokásos ötletességüket az öltözőben hagyták. A 26. percben azonban fellélegeztek, mert Pavuk felavatta a DAB ketrecét (1-2), majd bő egy percig kettős emberelőnyben indultak csatába a Jegesmedvék, akik nem tudtak élni a ziccerrel. Érezhető volt a hazaiak részéről a tétnélküliség és talán a fáradtság jelei is mutatkoztak Magosiékon: a lábaik és a kezeik nem úgy engedelmeskedtek, ahogyan megszoktuk tőlük. Persze nyugalmukat nem veszítették el, hiszen még rengeteg idő volt hátra. Kiss-Rusk kétpercese kellett ahhoz, hogy lábra álljanak. A statisztikusok bizonyára tudják, hogy ebben az idényben hányadik hátrányos találatát mutatta be a DVTK. Tagjai addig kapargáltak a Duna-partiak kapuja mögött, amíg a korongot valahogyan Joe elé gurították. A védő lekezelte, majd picit lépett és pár méterről, szemből a keresztvas alá zúdított (2-2). Nem sokkal a dudaszó előtt Vas ütőjében maradt csapatának vezető gólja. Balról át akarta emelni a jégen hempergő Koitmaa fölött a korongot, de félig kicsavart testtel nem tudta megemelni, így maradt az iksz.

Összeverekedtek

A 42. percben Hári közelről „bepalizta” a listavezetőt a sok korcsolya és láb között (2-3), így ismét megkezdődött a hazai szaladgálás az eredmény után. Az Acélbikák előnyük tartására rendezkedtek be, romboltak, majd jött Sakaris és Nageler magánszáma. Olyan magas színvonalú ökölvívó-mérkőzést mutattak be, úgy, hogy ring sem kellett hozzá. Ütő és kesztyű nélkül csépelték egymást, bevittek vagy tíz tenyerest, mire a pályára vágódtak. A miskolci fiú volt a győztes (meg is tapsolta önmagát), de természetesen mindketten végleges fegyelmit kaptak, a jeget meg a pályaszemélyzet lapátokkal hozta helyre. Az 54. percben Tóth G. balról, közelről egyenlített (a játékvezetők azért még elmentek videózni, de utána középre mutattak). A 3-3 miatt érett a hosszabbítás, de a Bikák kaptak még egy esélyt a vendéglátótól, így 42 másodpercig kettős emberelőnyben lehettek, majd „simában”, mégis következett a ráadás. A 63. percben (már három a három ellen) Pavuk jobb oldali bejátszását Vas közelről betette a jobb sarokba (4-3). A csíkosok megint elmentek tévézni, a gólt azonban megítélték, így megszületett szakaszzáró siker is.

– Kolodzey Tamás –Jegyzőkönyv

 

DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák
4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 1-0) – hosszabbítás után

Miskolc, 910 néző. V.: Kókai, Salánki (Kormos, Váczi).

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Leppanen, Kiss-Rusk, Magosi, Galanisz, Tóth G. 1 – Ruikka, Rantanen (1), Pavuk (2), Vas 1 (1), Sakaris 1 (1) – Joe 1, Bernáth, Hajós (1), Kulmala (1), Tóth A. (1) – Köllő, Berta, Ritó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Dunaújvárosi Acélbikák: Koitmaa – Erdélyi (1), Mestyán, Azari 1, Léránt, Odnoga (1) – Orbán, Skrypets, Izacky 1, Nageler, Nagy M. – Hruby, Lencsés, Becze, Hári 1 (1), Turcotte (1) – Németh P., Silló, Tanka – Duschek (kapus). Vezetőedző: Jason Morgan.

Kiállítások: 14 perc+végleges fegyelmi (Sakaris), ill. 10 perc+végleges fegyelmi (Nageler).

Mikael Tisell: – Örülök, hogy a kemény mérkőzésből győzelemmel jöttünk ki. A vendégeknek sokkal kevesebb helyzetük volt, mégis gólokat szereztek. Pozitívum, hogy hátrányból kétszer is felálltunk, viszont sok kiállítást kaptunk és ezen változtatnunk kell. A jobbik csapat nyert.

Jason Morgan: – Nagyon jól kezdtünk, kitűnően játszottunk, ezért szereztünk kétgólos előnyt. A második harmadban nem védtük a semleges harmadot, gyakran eladtuk a korongot, sokat hibáztunk és még emberelőnyben is gólt kaptunk. A rájátszásban majd kamatoztatjuk az itt szerzett tapasztalatainkat.


A jégkorong Erste Liga állása:

1. DVTK Jegesmedvék 32 24 3 3 2 124- 56 81 pont
2. MAC Budapest 31 18 2 3 8 126- 81 61
3. Dunaújvárosi Acélbikák 32 20 – 1 11 116- 89 61
4. UTE 32 15 4 – 13 106- 93 53
5. SC Csíkszereda 32 15 2 3 12 115-101 52
6. Ferencvárosi Torna Club 32 11 2 3 16 102-126 40
7. ASC Corona Brasov 32 9 3 4 16 82- 96 37
8. Fehérvári Titánok 32 9 4 2 17 98-124 37
9. EV Vienna Capitals 31 1 1 2 27 51-154 7