DVTK Jegesmedvék: Újpest-verés a karácsonyfa alá

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: Újpest-verés a karácsonyfa alá
DVTK Jegesmedvék: Újpest-verés a karácsonyfa alá
Karácsonyi hangulatban fogadta a DVTK Jegesmedvék csapata az Újpestet szombaton este, és egy magabiztos Újpest-verést ajándékoztak a szurkolóknak.

A mérkőzés előtt az U20-as világbajnokságon aranyérmet szerző Kis Bencét köszöntötték a Jegesmedvék vezetői.

Még nem tel el egy perc sem, amikor Galanisz léphetett ki, a védője csak hátulról sanyargatta, de ez elég volt ahhoz, hogy a csatár ne tudjon gólt lőni. Egy perccel később Leppanen oldalról hatalmas bombát küldött a bal felső sarokba (1-0). A 6. percben Miskolczi pár másodperc alatt két gólt is üthetett volna, de centikkel tévedett. Nem sokkal később egyenlített az Újpest: Turbucz lövése a lábak között talált utat a hazai kapuba (1-1). Az Újpest kihagyott egy emberelőnyt, amit a Jegesmedvék góllal büntettek: a 11. percben Dansereau lőtt távolról a kapuba (2-1). Fél perc elteltével csaknem egyenlítettek a vendégek, Adorjánon átcsorgott egy lövés, vészesen pattogott a gólvonal felé, de végül a védők tisztáztak. A 14. percben ugyanez ismétlődött meg: Gágyor lökete átcsúszott a miskolci kapus mammutján, és bevánszorgott a hálóba (2-2). A 17. percben ismét vezetést szereztek a Jegesmedvék: Pavuk remek cselek után közelről mattolta Pleszkánt (3-2).

Pavuk duplája

A második harmadból szűk két perc telt el, amikor emberelőnyben Hajós lőtt ki a jobb alsó sarkot (4-2). A Jegesmedvék támadtak többet, az Újpest leginkább a kontráiban bízott. A 12. percben újabb Jegesmedve-gól következett: Pavuk korcsolyázott be a támadóharmadba, majd egy csel után nagy lövést küldött az újpesti kapuba (5-2). Két perccel később Nemes egyedül állt az üres miskolci kapu torkában, de a nem tudta lekezelni a passzt, amit kapott, és oda lett a lehetőség. A harmad utolsó perceiben beleerősített az Újpest, ekkor akadt pár nagy helyzetük, de Adorján jól védett.

Még egy a végére

A harmadik harmad hullámzó játékkal indult. Az 5. percben Hajós arcát találta el egy korong, a vérző sérülése miatt egyből az orvosi szobába ment, de később visszatért. A 7. percben Dansereau már az üres kapura lőhette a korongot, ám a földön fekvő Pleszkán valahogy visszanyúlt és védett. A 15. percben egy gyors támadás végén Pavuk tálalt remekül Somogyi elé, aki kapásból nagy gólt lőtt (6-2).


JEGYZŐKÖNYV

DVTK Jegesmedvék – UTE

6-2 (3-2, 2-0, 1-0)

Miskolci jégcsarnok, 1590 néző. V.: Halassy, Juhász, Soltész, Pálkövi.


DVTK Jegesmedvék: Kiss – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Láda B., Ritó, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Cseter, Adorján(k). Edző: Mayer Péter.

UTE: Pleszkán – Huba, Feil, Nemes, Pados, Lindgren, Gröschl, Mihalik, Dömötör, Dósa, Pance, Hegyi, Elomo, Virág, Pichler, Kiss, Garbacz, Csanyi, Turbucz, Gágyor, Kiss, Sila(k). Edző: Szilassy Zoltán.


Gól: Leppanen, Dansereau, Pavuk(2), Hajós, Somogyi ill., Turbucz, Gágyor

Kiállítás: 4 perc illetve 4 perc


Mayer Péter: – Nagy tempójú, kifejezetten jó színvonalú meccset játszottunk az Újpesttel. Ebben a győzelemben az a legörömtelibb, hogy 60 percnyi teljes figyelemmel, koncentrációval értük el, amit remélem egyre gyakrabban láthatunk majd a rájátszáshoz közeledve. Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, bízom benne, hogy a szurkolók is örültek ennek az ajándéknak.

Szilassy Zoltán: – Az első harmadban gyors gólváltást láthattunk, és nekünk a második harmad közepén ment el a hajó. Nagyon igyekeztünk, de nem találtuk meg a harmadik gólt, így a Miskolc megérdemelten nyert. Gratulálok nekik, és boldog új évet kívánok mindenkinek.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek