DVTK Jegesmedvék: Újabb két védő hosszabbított

Akt.:
Jarkko Leppanen és Vojtkó Mátyás is meghosszabbította szerződését
Jarkko Leppanen és Vojtkó Mátyás is meghosszabbította szerződését - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Tovább alakul a DVTK Jegesmedvék csapatának 2016/2017-es kerete. Jarkko Leppanen és Vojtkó Mátyás is meghosszabbította szerződését, így augusztus elején a már jól ismert társakkal közösen kezdhetik el a felkészülést.

A Finnországban nevelkedett bekk, Jarkko Leppanen Tamperében ismerkedett meg a jégkoronggal, és az U20-as korosztályig játszott nevelőegyesületében, az Ilves Tamperében. Később Amerikában próbált szerencsét, ahol az élsport mellett a new england-i főiskolán tanult. Tanulmányait befejezve különböző észak-amerikai csapatoknál játszott, majd visszatért Európába és egy szlovák élvonalbeli szezon következett. A DVTK Jegesmedvékhez a tavalyi szezonban érkezett, a kőkemény bekk negyvennégy mérkőzésen húzta magára a piros-fehér mezt, és négy góllal valamint húsz gólpasszal hálálta meg a bizalmat (24pont).

– Úgy vélem sikeres évet zártunk tavaly, ezért könnyű döntés volt, hogy meghosszabbítsam a szerződésemet a DVTK Jegesmedvék csapatával – mondta el Jarkko Leppanen. – Nagyon jó élményekkel gazdagodtam az elmúlt évben, és a csapattársak is hamar befogadtak. Szeretném megköszönni a vezetőségnek, hogy a sérülésem kezelésében rengeteget segítettek, ezáltal sikeresen és hamar felépültem. A szurkolóknak is sokat köszönhetek, nagyon megtisztelő mindig jégre lépni ilyen publikum előtt, természetesen ők is közrejátszanak abban, hogy visszatérek, és újra piros-fehér mezben bizonyíthatok. A következő szezonban is segíteni szeretném a csapatot, és ismét bajnoki címet ünnepelni.

A másik hosszabbító, a fiatal kora ellenére már rutinos hátvédnek számító Vojtkó Mátyás 2013 nyarán érkezett Miskolcra. 18 évesen mutatkozott be a MOL Ligában az Újpest csapatában. Az U20-as korosztályos válogatottal 2012 decemberében ezüstérmet nyert a Brassói Világbajnokságon, divízió II./A csoportban. A tavalyi szezonban mind a 48 alapszakaszbeli mérkőzésen pályára lépett, két gólt, valamint 13 gólpasszt (15 pont) jegyeztek fel a neve mellé.

– Miskolcon minden feltétel adott a jó teljesítményhez – mondta Vojtkó Mátyás. – Kiváló a légkör és a város is nagyon tetszik. Mindenféleképpen szeretném megismételni az elmúlt év sikereit, illetve a Kontinentális Kupában a tavalyinál jobb szereplésben bízom.

A napokban mindketten újabb egy évre kötelezték el magukat a DVTK Jegesmedvékhez, így a csapat kerete már majdnem teljes – írja a DVTK honlapja.

A DVTK Jegesmedvék 2016/2017-es kerete

Kapusok:

Kiss Bence, Adorján Attila

Hátvédek:

Láda Balázs, Bernáth Milán, Kovács Arnold, Laczkó Ákos, Gőz Balázs, Vojtkó Mátyás, Jarkko Leppanen

Csatárok:

Hajós Roland, Galanisz Nikandrosz, Miskolczi Márk, Tóth Adrián, Albert Tibor, Magyar Balázs, Karda Milán, Szeszák Martin, Szopos Ottó, Ritó László, Pavuk Attila, Sági Martin, Benedek Roland, Magosi Bálint

Vezetőedző:

Doug Bradley

Forrás: dvtk.euSporthírek


hirdetés


hirdet�s