DVTK Jegesmedvék: Túlórás győzelem Újpesten

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: Túlórás győzelem Újpesten
DVTK Jegesmedvék: Túlórás győzelem Újpesten - © Fotó: miskolcijegesmedve.hu
Újpesten vendégszerepelt a DVTK Jegesmedvék csapata, és a tévés meccsen le is győzték a lila-fehéreket.

A mérkőzés közepes tempóban indult, a Jegesmedvék támadtak többet, Silát tesztelték is néhányszor, de a kapus a helyén volt. A játékrész további részében is a miskolciak domináltak, de kevés helyzet alakult ki. Az első emberelőnyt az Újpest kapta, de kapuralövés nélkül telt el az a két perc. Utána szinte azonnal kiállítottak egy újpestit, az emberfórban több nagy lehetősége volt a vendégeknek, de Sila kétszer is bravúrosan védett.

Szilágyi első gólja

A második harmadban továbbra is a Jegesmedvék nyomtak, és a 4. percben meg is szerezték a vezetést. Láda kék vonalas lövése felpattant, Szilágyi bokszolt bele a korongba, amely így a kapuba jutott (0-1). Nem sokkal később háromszor is emberelőnybe kerültek a Macik, és bár többször is átjátszották az újpesti védelmet, végül nem sikerült feltenni az i-re a pontot. Utána fordult a kocka, újpesti emberelőnyök jöttek, sőt egy percig kettős fórban is játszhattak a lilák, és ezt Elomo közelről már gólra váltotta (1-1).

Nagy miskolci fölény, gól nélkül

A harmadik harmadban előbb kivédekeztek egy áthúzódó kiállítást a Jegesmedvék, majd ismét beszorították az Újpestet a saját harmadába, de Sila jól védett. A játékrész felénél kiegyenlítettebb lett a játék, ekkor már Adorjánnak is akadt védenivalója. Az utolsó tíz percben az Újpest alig-alig jött ki a harmadából, ekkor egyedül Sila védései tartották meccsben a lilákat. A rendes játékidőben már nem esett gól, így jöhetett a hosszabbítás.

A túlóra elején Adorján mutatott be két nagy bravúrt, majd a 4. percben egy kipattanót Tóth vágott egyből Sila kapujába, így a Jegesmedvék megérdemelten nyerték meg a meccset.


JEGYZŐKÖNYV

UTE – DVTK Jegesmedvék

1-2 hu. (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Újpesti jégcsarnok, 300 néző. V.: Kincses, Halassy, Soós, Németh.


DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.

UTE: Sila – Huba, Feil, Nemes, Lindgren, Gröschl, Mihalik, Zalavári, Dömötör, Dósa, Pance, Hegyi, Elomo, Pichler, Kiss, Garbacz, Hodos, Turbucz, Gágyor, Kiss, Pleszkán(k). Edző: Szilassy Zoltán.


Gól: Elomo ill., Szilágyi, Tóth

Kiállítás: 10 perc illetve 8 perc


Szilassy Zoltán: – A mérkőzés első fele gyenge játékot hozott. A második harmadban Sila tartott bennünket meccsben. A túlórában már nekünk volt több lehetőségünk, de mégis a Miskolc találta meg a győztes gólt.

Mayer Péter: – Jó mérkőzés volt, irányítottuk a játékot, és örülök annak, hogy most nem volt üresjáratunk. Több helyzetünk volt, ezért fontos, hogy a plusz egy pont nálunk maradt. A játék képével, a győzelemmel és persze a két ponttal elégedett vagyok.