ERDON Helyi hírek

2007.09.21. 15:28

Vízágyu magyarországi ajándékozóknak

<p>Szatmárnémeti - Ünnepélyes keretek között vette át tegnap a <STRONG><EM>Szatmár megye</EM></STRONG>i <STRONG><EM>Erdőd</EM></STRONG> városa a magyarországi testvértelepülésétől, <EM>Szakoly</EM>tól ajándékba kapott tűzoltókocsit, amely ugyan egy jó öreg <EM>Csepel</EM>, de mindössze hatvan bevetésen „vett részt”.&#160;<A href="http://video.erdon.ro/members.wanted/T%C5%B1zolt%C3%B3.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="10" alt="" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" /></A>&#160;<DIA alt="Tűzoltó 2007.09.20" height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/T__369_zolt__2007_09_20/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Tűzoltó 2007.09.20" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Kora ellenére multifunkcionális jármű, amely tűzoltás mellett gépjárműbalesetekhez szükséges lemezvágó ollóval is el van látva. Igaz, vízágyu nincs rajta, de ez az erdődiek számára nem bír jelentőséggel, bár az Erdődön használatban lévő kiöregedett kocsi azzal volt ellátva. Az ajándékot Pernyák Sándor Sz. – SZ. – B. megyei tűzoltóparancsnok és Szűcs Gabriella adta át Baungartner Imreerdődi katasztrófaelhárítási parancsnoknak és Lukács Sándor helyi tűzoltóparancsnoknak. A járművet azonmód meg is szentelték Ploscariu Stelian román görög katolikus, Boje Vasile erdődi ortodox pópák, illetve Czier Ernő erdődi római katolikus plébános. Az eddigi erdődi tűzoltókocsi vélhetőleg a roncstelepen fogja végezni, bár vízágyuja miatt viceversa felajánlhatnák Szakolynak. Közeledik október 23., Magyarországon most nagy becse van a vízágyus járműveknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!