DVTK Jegesmedvék: Sima győzelem Brassóban

ASC Corona Brasov vs. DVTK Jegesmedvék
ASC Corona Brasov vs. DVTK Jegesmedvék - © Fotó: miskolcijegesmedve.hu
A DVTK Jegesmedvék csapata sima győzelmet aratott Brassóban.

Az erdélyi túrára Szilágyi és Dudas sérülés miatt nem ment, Booras pedig azért maradt Miskolcon, mert bármelyik nap megszülethet első gyermeke. A Jegesmedvék igazi villámrajtot vettek, hiszen két perc alatt három gólt ütöttek, amelyből Somogyi kettőt, Dansereau pedig egyet vállalt. A harmad közepén Popovics és Pysarenko akaszkodott össze, ám ebből a miskolci játékos jött ki rosszabbul, mert a 2 mellé kapott 10 perc fegyelmit is. Három perccel a játékrész vége előtt Bíró szépített. A második harmad gól és kiállítás nélkül telt el. A záró harmad 10. percében Popovics egy egyéni akció végén növelte a miskolciak előnyét. Bő egy perccel a vége előtt Láda állította be a végeredményt.


JEGYZŐKÖNYV

ASC Corona Brasov – DVTK Jegesmedvék

1-5 (1-3, 0-0, 0-2)

Brassói jégcsarnok, 250 néző. V.: Lascar, Butucel, Redai, Csata.


DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Láda, Ritó, Tóth, Laczkó, Dansereau, Leppanen, Vojtkó, Miskolczi, Cseter, Gyenes(k). Edző: Mayer Péter.

ASC Corona Brasov: Béres – Balla, Sprencz, Molnár, Fodor, János, Dimitru, Balázs, Pysarenko, Mihály, Imecs, Tranca, Béres, Bíró O., Bíró G., Zsók, Virág, Bíró M., Nagy, Petres, Péter, Márton, Tőke(k). Edző: Keresztes Ottó.


Gól: Bíró ill., Somogyi(2), Dansereau, Popovics, Láda

Kiállítás: 6 perc illetve 8 perc (+10 perc Popovics)


Mayer Péter: – Nem remélhet jobb kezdést egy csapat, mint az első három cseréből három gólt lőni. Ahogy elterveztük, végig domináltunk, ám az ellenfél kapusa jól védett, és a kényelmes előnyben a koncentráció sem volt mindig tökéletes. A harmadik harmadban aztán végleg eldöntöttük a mérkőzést. Sajnos a most is elég vékony keretünk tovább csappant, mert úgy tűnik Tóth Adrián komolyabb vállsérülést szenvedett. Mindenesetre büszke vagyok arra munkára, amit a fiúk ma a jégre tettek, karakteres győzelmet arattunk. Szomorú volt az üresen kongó brassói arénában játszani, hiszen korábban nem ehhez szoktunk itt.