DVTK Jegesmedvék: Remekül indult, majd izgalmas lett

DVTK Jegesmedvék: Remekül indult, majd izgalmas lett
Egy héten belül másodszor mérkőzött meg a DVTK Jegesmedvék csapat a Fehérvárral, ezúttal idegenben. A Macik nagy küzdelemben szerezték meg a győzelmet, és a nagyon fontos három pontot.

A Jegesmedvék az első harmadban fölényt harcoltak ki, és leginkább az ő akaratuk érvényesült a pályán. A 13. percben a vendégek tökéletesen használták ki Tóth Gergő 2+2 perces kiállítását, ugyanis mindkét emberelőnyből gólt lőttek: először Somogyi talált be Kalnins kapujába (0-1), majd Galanisz mattolta a fehérvári hálóőrt (0-2). Továbbra is nyomtak a Macik és a 17. percben növelték előnyüket. Kettős előnyben Sagert kékvonalas bombája púpozta ki a hálót (0-3). Tyler Dietrich azonnal reagált, nem igen lehetett megelégedve Kalnins produkciójával, ugyanis a gól után Scola-t küldte a helyére.

Csak hazai emberelőny

A második harmadban megbillent a kiállítások, az első harmadban még nagyjából egyensúlyban lévő aránya, ugyanis a miskolciak négyszer kerültek emberhátrányba, míg a hazaiakat nem érte ilyen retorzió. Ennek köszönhetően a 8. percben kettős fórban tudott szépíteni a Fehérvár Shupe vérén (1-3). Fél perccel a harmad vége előtt Orban ismét emberelőnyben faragott a hátrányból (2-3).

Tóth a végén beköszönt

A harmadik harmad némileg folyamatosabb játék alakulhatott ki, mivel csak egy-egy kiállítás akasztotta meg a csapatok lendületét. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám gól csak egy esett. Az utolsó percben Tóth Adrián szerzett korongot, majd szép egyéni teljesítmény végén avatta fel Scola kapust (2-4).

Jegyzőkönyv

Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék
2-4 (0-3, 2-0, 0-1)

Székesfehérvár, 600 néző. V.: Babic (szlovák), Wolf, Muzsik, Pálkövi.

Fehérvár AV 19: Kalnins – Arany, Krogh (1), Szabó P., Holmberg (1), Shupe 1 – Hegyi Á., Lengyel, Orban 1, Bodó, Kocsis – Korbuly, Reiter, Reisz, Tóth G., Pillók – Pados, Vokla, Mazzag, Varga B. – Scola (kapus). Vezetőedző: Tyler Dietrich.
DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Sagert 1, Vojtkó, Dansereau, Tóth A. 1 (1), Hajós (2) – Gőz, Dudas, Galanisz 1 (1), Somogyi 1, Booras (1) – Laczkó, Leppanen, Pavuk, Miskolczi, Cseter – Győrfy, Szilágyi, Láda B., Popovics, Ritó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Mayer Péter.

Kiállítások: 10, ill. 16 perc.

Mayer Péter: – Az első harmadban teljesen kontrolláltuk a mérkőzést, úgy játszottunk, ahogyan egy ilyen kerettől elvárható. Egyszerűen, okosan tették a dolgukat a fiúk, az emberelőnyös játékunk pedig kifejezetten jó volt. A második harmadban – talán a nagy vezetés miatt – többet engedtünk az ellenfélnek, mint kellett volna, és a kiállításokkal felhoztuk őket. A szünetben sikerült rendet tenni a fejekben, és a harmadik játékrészben megint úgy dolgoztak a srácok, ahogy azt kértük tőlük. Nagyon örülök a győzelemnek, fontos három pontot szereztünk.