DVTK Jegesmedvék: Nincs megállás, jönnek a Titánok

Akt.:
A Macik (pirosban) ezen a héten már két meccset nyertek
A Macik (pirosban) ezen a héten már két meccset nyertek - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Pénteken este itthon játssza az Erste Liga 9. fordulójának meccsét a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A piros-fehérek 18 óra 30 perctől a Fehérvári Titánokat látják vendégül. A piros-fehérek szerdán este a Visegrád Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, a zsolnaiak ellen „főpróbáztak” és 6-4-re nyertek.

Fontos eredmény

– Idegesen kezdtünk, talán azért, mert tudtuk, hogy a Zsolna jó csapat és ezt gyorsan bizonyította is – mondta Mikael Tisell, a Macik vezetőedzője. – A 15. perc környékén kezdtünk végre rendesen korcsolyázni, ettől kezdve azt játszottuk, amit tudunk. A második harmad már jól sikerült nekünk, szép gólokat lőttünk és ekkor végleg eldöntöttük a továbbjutást. A harmadik harmadra emiatt túlságosan megnyugodtunk, és ezt az ellenfelünk megbüntette, de összességében boldog vagyok, mert az elődöntőbe jutás a klub számára fontos eredmény.

A tréner így vélekedett a székesfehérváriak elleni találkozójukról:

– Ezen a héten szinte csak a játékra fókuszálunk. A sok meccs közötti időt átmozgatással töltjük, úgy, hogy igyekszünk minél többet pihenni. A Titánok elleni taktika pénteken reggel kerül elő a fejemből. Ennek persze előzménye van, mégpedig az, hogy a kollégáimmal az irodában kielemeztük az ellenfelet. Ekkor derült rá fény, hogy kik a legjobbjaik, rájuk ugyanis külön figyelünk majd. Ha mi száz százalékot nyújtunk, nem maradhat el az újabb győzelem.

Arra a kérdésre, hogy álmaiban ilyen magyarországi három hónapra számított-e, Mikael Tisell így válaszolt: – Előzetes várakozásaimat messze felülmúlta a csapat, amely fantasztikusan teljesít, nyugodtan mondhatom, hogy nem volt még ilyen jó társaság a kezemben. A fiúk között szédületes a versenyszellem, igazi egyéniségekkel dolgozom, olyanokkal, akik magas hőfokon égnek.

A figurákra figyel

A csütörtöki, Diósgyőrött tartott sajtótájékoztatón jelen lévő Adorján Attilát – aki hétről hétre csapatának egyik legjobbja – arra kértük, hogy árulja el: mi a titka kiváló formájának, mire a fiatal kapus ezt felelte:

– Nem azzal foglalkozom, hogy ki és hová lő. Inkább mindig annak nézek utána, hogy kik a legjobbak a soron következő ellenfelünknél. Szeretnek-e lőni, vagy inkább passzolni, hová helyezkednek, emberelőnyben milyen figurákat választanak, mit produkálnak a fix játékhelyzetekben. A kulisszatitkokhoz tartozik az is, hogy ami kevéssé ment nekem, azon igyekszem javítani, változtatni. Vagyis a hoki nem csak a dinamikáról, a taktikáról, a fegyelemről, a figyelemről és a gólhelyzetekről, hanem a tanulásról is szól.

ÉM-KT