DVTK Jegesmedvék: Mindkét kapu előterét uralni kellene

DVTK Jegesmedvék: Mindkét kapu előterét uralni kellene
Miskolc – Hétfőn este Mol-ligás jégkorongmérkőzést rendeznek a miskolci jégcsarnokban.

A DVTK Jegesmedvék vendége 18 órától az Újpesti TE gárdája lesz. A lila-fehérek eddig sok borsot törtek a Macik orra alá, elöljáróban erről beszélt Mayer Péter, a piros-feketék vezetőedzője is:

Öt ide, négy oda

– Az elmúlt három találkozó kilenc pontjából öt jutott nekünk és négy a fővárosiaknak. Vagyis nagyon szoros az összevetés, ebből pedig logikusan következik egy közhely. Éspedig az, hogy jó lesz vigyázni. Az UTE gárdája eddig hektikusan szerepel, nagy kilengéseket produkál. Egyszer markánsan dominál, és győz, másszor könnyelműen korongozik és vereséget szenved. Produkciójukat az jellemzi, hogy generálják a kipattanókat, ilyenkor lecsapnak a játékszerre és második, harmadik szándékú akciókat vezetnek, vagy újra és újra lőnek. Nekünk az a dolgunk, hogy uraljuk a kapuk előterét és persze erősek legyünk a mezőnymunkában is. Ellenük nem vezethet célra a rohanás, vagyis szokásos sebességünkkel okosan kell bánnunk. Az újpestiekkel szemben fontos a korongbirtoklási arány is, ha ez a javunkra billen, akkor kontrollt gyakorolhatunk felettük.

Feltöltődtek

Az egyhetes szünet egyébként a szakvezető szerint jól jött a Jegesmedvéknek, akik hasznos munkával töltötték ezt az időszakot.

– Olykor nekünk is kell egy kis „áramszünet”, a népszerű dal is ezt hirdeti – folytatta Mayer Péter. – Megnyugodtunk, feltöltődtünk és már előre tekintünk, a jövőt tervezzük. Edzésmunkánkban visszatekintettünk néhány olyan játékelemre, amelynek bevetése hasznos lehet a lila-fehérek ellen. Az a célunk, hogy a holtidő után, az ünnepek közeledtével újabb jó meccsel kedveskedjünk szurkolóinknak. A mezőnynek is meg kell mutatnunk, hogy továbbra is mi vagyunk az urak a háznál. Ennek jegyében célunk nem is lehet más, mint a 3 pont megszerzése.

ÉM-KT

Gőz Balázs visszatér

A DVTK Jegesmedvék kerettagjai közül Dudas eltiltása letelt, így visszatérhet a jégre, miként Gőz Balázs is, aki sérülése miatt több hetet és mérkőzést hagyott ki. Szilágyi Levente azonban hiányozni fog, a csatár lábsérülése miatt dőlt ki a sorból. A cserekapus posztját újra Gyenes Dávid tölti be, aki az U20-as világbajnokságon szereplő Kiss Bencét helyettesíti.