DVTK Jegesmedvék: Megvan a második, kedden jöhet a harmadik

DVTK Jegesmedvék: Megvan a második, kedden jöhet a harmadik
Miskolc – Sikerrel vették a ­Macik az Erste Liga elő­döntőjének szombat esti mérkőzését is.


Az első (pénteki) meccsen csak azért lett egy gólos a különbség, mert a ­hazaiak második és harmadik sora nem hozott semmit a konyhára, így a folytatásban az volt a kérdés, hogy milyen napot fognak ki a két formáció tagjai és mennyit tesznek a találkozóhoz. A székelyföldi alakulat kapujában ezúttal a pénteken csereként jégre lépett Ruczuj kapott bizalmat.

img_4305

Küzdelmes volt

Az első lövést Joe engedte el a kék vonal közeléből, Ruczuj jól látta a korong útját és elkapta. Letámadással is próbálkoztak a hazaiak, akik a vendégek építkezését már csirájában igyekeztek elfojtani. Akadozott az összjáték, az ütközések domináltak. Flinta kétpercesét bűnhődés nélkül megúszták a csíkiek, a majdnem gól fogalma ­ugyanis semmit nem ért. A 10. percben Brnák távolról bombázott, Adorján résen volt. A 12. percben az aranysisakos Fabus ugrott ki, de a miskolci portás mellett nem talált rést. A 14. percben vagy tízen verekedtek össze a romániai alakulat kapuja előtt, a játékvezetők írogattak, nézelődtek, majd a kapitányokkal tárgyaltak és 4 plusz 2 perces büntetést osztottak ki, ilyen-olyan címszóval. A 16. percben Magosi ziccerből helyezett a jobb sarok mellé, majd Pavuk jutott kecsegtető lehetőséghez, de felszedték az ütőjét.

img_4407

A második harmadból mindössze 13 másodperc telt el, amikor Taratukhin némi fedezettel a nyakán, közelről megrezegtette a hálót (0-1). A 23. percben Schastlivyy akadályozásért mehetett ­pihenni és ebből már nem volt sok hátra, amikor Rantanen balról, 10 méterről elemi erővel zúdított a bal felső sarokba (1-1). A 25. percben már a hetedik kiállításnál tartottak a csapatok és ez több volt az átlagosnál. A 29. percben Farkas T. kiültetését 13 másodperc alatt gólra váltották a Macik, a helyzet zavarossága miatt azonban a videózást választották a bírák. Korcsolyára, vagy kislesre lehetett gyanakodni és a találatot érvénytelenítették is. A 32. percben viszont már szabályos gólt értek el a piros-fehérek. Ritó gurított a kapu elé, ahol Hajós beletette az ütőjét a korong útjába, amely a bal felső sarokba perdült (2-1). Nem sokkal később egyenlített a Csíkszereda. Bíró T. kevergetett, majd Brnákhoz került a játékszer. Utóbbi lőtt, célzása jócskán mellé ment volna, de Fabus belenyúlt, Adorján balszerencséjére, a kapus ugyanis semmit nem láthatott (2-2). A második szünet előtt egyszer még a hazai keresztvason perdült fölé a korong.

jegesmedvek1

Felőrölték őket

A zárófelvonás két ígéretes Jegesmaci-akcióval kezdődött, Magosi közel állt a 3-2-höz, de mellé püfölt. A 45. percben Rusk a kézilabdázókat megszégyenítő mozdulattal, kézzel szelidítette meg a korongot. A 47. percben Miskolczi jobbról, éles szögből úgy emelt a kapuba, hogy a korong belülről fennakadt a hálón (3-2). A játék élvezetes volt, az iram felülmúlta a péntekit, alig volt játékmegszakítás, a férfias hoki pedig magával ragadta a publikumot. Az 52. percben dőlt el a mérkőzés sorsa. Magosi lövése Sallóról ment be. Az 55. percben Galanisz akarta az üres kapuba emelni a korongot, de a fekete gumi elakadt egy fekvő védőben. A szokásos koreográfia szerint időkéréssel és kapus levitellel zárt a SC Csíkszereda, a 4-2 azonban maradt. Folytatás: kedden este Csíkszeredán.

ÉM-KTJegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – SC Csíkszereda 4-2 (0-0, 2-2, 2-0)

Miskolc, 1385 néző. V.: Mayer G., Soós D. (Soltész, Árkovics).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Kiss-Rusk, Leppanen (1), Magosi 1 (1), Miskolczi 1 (1), Galanisz – Láda B. (1), Rantanen 1, Pavuk, Sakaris, Vas (1) – Joe (1), Vojtkó, Hajós 1, Tóth A. (1), Ritó (1) – Bernáth, Albert T., Tóth G., Köllő, Berta – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

SC Csíkszereda: Ruczuj – Belov, Farkas, Fodor (1), Taratukhin 1, Valchar (1) – Brnák (1), Salló, Bíró T. (1), Fabus 1, Schastlivyy – Flinta, Gecse, Antal N., Antal Zs., Molnár Z. – Györfy, Egyed, Rokaly, Sándor Z. – Onodi (kapus). Vezetőedző: Leo Gudas.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Mikael Tisell: – Negyven percig szoros volt a mérkőzés. A harmadik harmadban felgyorsítottuk a játékunkat, több lehetőséget teremtettünk és ezek közül kettőt kihasználtunk. Győzelmünkhöz hozzájárult, hogy védekezésben kijavítottuk a pénteki hibákat. Kemény mérkőzések várnak ránk Csíkszeredában.

Leo Gudas: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Kifejezetten szoros küzdelem alakult ki a találkozón és csak a harmadik harmad hozott döntést. Egy jó egyéni megoldás és egy számunkra szerencsétlen körülmények között született gól pecsételte meg a sorsunkat.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a DVTK Jegesmedvék javára.