DVTK Jegesmedvék: Megszenvedtek a győzelemért a Csíkszereda ellen

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: Megszenvedtek a győzelemért a Csíkszereda ellen
Miskolc – Ha nehezen is, de érvényesült a papírforma a jéghoki Erste Liga elődöntőjének első miskolci meccsén.


A miskolci jégcsarnok bejáratában péntek este kellemes meglepetés fogadta a hölgyeket, akik a hazai klub jóvoltából virágot kaptak a nőnap (és a jégkorong iránti szimpátiájuk) alkalmából.

jegesmedvek-csikszereda-06-aj

Magosi kezdte

A Macik közül Ruikka kézműtéten esett át, Köllő sérülés, Bernáth pedig betegség miatt hiányzott, így csak huszonegy játékost neveztek. A másik különlegesség: a klub egykori játékosát, a volt miskolci Mayer Gábort második vezetőbíróként jelölte a szövetség.

A tíznapos szünet után ismét jégre került piros-fehérek első lövését Rantanen engedte el középtávolról, a balra tartó korongot Onodi a lepkés kezével fogta. A 4. percben a vendégek eladták a pakkot, amelyet Magosi összeszedett, majd leírt egy török félholdat, mire a kapus előtt találta magát és közelről, könnyűszerrel ellőtte mellette (1-0). A csíkiek Schastlivyy révén, ugyancsak közelről hamar egyenlítettek (1-1), de a fejükbe szállt a dicsőség. A 6. percben ugyanis megint eladták a játékszert, amelyre Ritó csapott le, aztán lemásolta Magosi kanyarját, utána pedig balról, 4 méterről a bal felső sarokba emelt (2-1). A 14. percben Vas emberhátrányban meglógott, de addig nézte a ketrec bal oldalát, amíg nagyon elnézte. A 19. percben Galanisz szemből bevarrta a keresztvas alá a harmadikat (3-1) és ez a gól lélektanilag a legjobbkor jött.

jegesmedvek-csikszereda-12-aj

Emberhátrányból

Akárcsak a negyedik, megfejelve azzal, hogy emberhátrányból született. Magosi a védő harmadban korongot gyűjtött, átvette, a mellette futó Galanisz elé tálalt, aki kicsit futott vele, nem korcsolyázott rá Onodira, így jó szöget ért el és mérnöki pontossággal bombázott a bal felső sarokba (4-1). A 24. percben megszületett az ötödik is: Magosi emberelőnyben húsz méteren ötöt vert a vendégekre, majd jobbról, éles szögből betalált (5-1). Jött az ilyenkor szokásos kapuscsere, Onodit Ruczuj váltotta, ezzel Leo Gudas azt bizonyította, hogy a kispadon állva nem aludt el. Egy perccel később folytatódott a gólgyártás, Fodor kavarodás után pár lépésről „szemtelen” találatot ért el (5-2). A 28. percben szerencséjük volt a vendégeknek. Az orosz nemzetiségű Taratukhin 7 méterre állt a kaputól, amikor lövésre szánta el magát, Adorján szinte semmit nem láthatott, illetve már csak azt, hogy a hálójában táncol a korong (5-3). A 31. percben Antal Zs. fogás miatti kiállítását követően a Jegesmacik olyan tűzijátékot rendeztek a vendégeknél, hogy még a tűzoltók is kapkodták a fejüket, a korong azonban hol a kapusban, hol a jégen bukdácsoló csíkiek testében akadt el, így maradt a két gólos itthoni fór. A büntetés pedig nem maradt el, Valchar egészséges ütéssel ismét kozmetikázott, így egyszeriben izgalmassá vált a csata (5-4). Bizony a 0-3-as részeredmény kicsit meglepő volt, ehhez a nézőtéren senki nem szokott hozzá.

jegesmedvek-csikszereda-15-aj

Egyenlítettek

A 42. percben Silló és Pavuk borult össze barátságosan Ruczuj kapuja előtt, mindketten egymást fogták, nehogy a kapusra essenek, a jeleneten jót mosolyogtak, a lelátókon pedig tapsoltak. Ekkor az összjáték nem volt folyamatos, a küzdelem, sőt az óvatosság dominált. A meccs tizedik gólja sorsdöntőnek ígérkezett, ezt érezték a játékosok. A találkozó nem volt szép, de a feszültség és a nyílt hoki mégis magával ragadta a publikumot. A 49. percben a székelyföldi alakulat részéről Bíró T. négy az öt ellen, jobbról golfütéssel egalizált (5-5), így ekkor kezdődött a meccsben az új meccs. Az 58. percben Rantanen gólt szerzett, de jött a videózás, mert úgy tűnt, hogy a védő a korcsolyával rúgott gólt. Vagy száz másodperces „reszketés” jött, ennek végén azonban a bírák középre mutattak (6-5). A végén időkérés következett és 40 másodpercig hat vendég volt a jégen négy hazaival szemben. Galanisz a középső harmadból még az üres kapuba vágta a korongot, de már időn túl…

A csapatok szombaton 18.30-tól ismét Miskolcon meccselnek.

– Kolodzey Tamás –Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – SC Csíkszereda 6-5 (3-1, 2-3, 1-1)

Miskolc, 1255 néző. V.: Babic, Mayer G. (Muzsik, Váczi).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen (1), Kiss-Rusk, Magosi 2 (1), Miskolczi (1), Galanisz 2 (1) – Láda B., Rantanen 1, Pavuk, Kulmala, Sakaris – Vojtkó, Joe (1), Hajós, Tóth A., Vas – Albert T., Ritó 1, Berta, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

SC Csíkszereda: Onodi – Belov, Papp Sz. (1), Fodor 1 (1), Taratukhin 1, Valchar 1 (1) – Brnák (1), Farkas T., Bíró T. 1 (1), Fabus (1), Schastlivyy 1 (1) – Flinta, Gecse, Antal N., Antal Zs., Molnár Z. – Györfy, Salló, Egyed, Rokaly, Sándor Z. – Ruczuj (kapus). Vezetőedző: Leo Gudas.

Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc.

Mikael Tisell: – Hullámzó volt a meccs és őrült volt ez a hoki. 5-1-nél azt hittük, hogy vége, de nem volt vége… A találkozó jó lecke volt nekünk.

Leo Gudas: – Az első harmadban jó volt a Miskolc, de később összekaptuk magunkat és jöttek az esélyeink. A csapat jól játszott, de néha nem csak öt játékos ellen küzdünk. Amit mondanék, nem engedhetem meg magamnak.

A négy nyert mérkőzésig tartó elődöntő állása: 1-0 a DVTK Jegesmedvék javára.