DVTK Jegesmedvék: Meccsek egymás után

DVTK Jegesmedvék: Meccsek egymás után
Miskolc – A Mol Ligában pénteken 17.30-tól a Debreceni HK, míg szombaton – ugyanitt – 18.30-tól a HSC Csíkszereda lesz a Macik vendége.

– A debreceniek most kezdenek érzelmileg helyreállni, megjött sikeredzőjük, Jevgenyij Muhin, így csapatuk képe egyre inkább hasonlítani fog a tavaly megismerthez – mondta róluk Mayer Péter. – Védekezésből támadásba gyorsan mennek át, alapjában véve a kiugrásokra épülő, hosszú passzos játékot alkalmazzák egész jó technikai színvonalon. Papíron most hosszabb a kispadjuk, mint tavaly volt, de rendelkezésükre, tudtommal, még nem állt soha az egész keretük. Nekünk azt kell kezelnünk, hogy a fordulásokban, a határhelyzetekben mi uraljuk a korongot és ne adjunk könnyű lehetőséget elsősorban a semleges harmadban, valamint a támadóharmadba belépve. A logikát követve a mi oldalunkról sok minden hasonlít a szombati mérkőzésre, mert a Csíkszeredának is vannak kiváló, jól képzett játékosai, akik tudnak meccset befolyásoló terméket a jégre vinni. A mi dolgaink azon fognak eldőlni, hogy a könnyelműséget mennyire tudjuk kivenni a játékból, ami lehet egy ross­z passz, egy rossz megoldás, egy rossz magasságban hozott döntés.

ÉM-MI


Hiányzók

A Jegesmedvéknél Dudas korábbi eltiltásából még három összecsapás van hátra, tehát sem ma, sem szombaton, sem hétfőn nem léphet jégre. A sérült Gőzt pénteken és szombaton még nem játszatja a stáb. „Közel van ahhoz, hogy már ott legyen, de úgy döntöttünk, hogy pár napra még szüksége van. Edz, teljes értékű munkát végez, ám a kontaktrész épülőben van. Abban, hogy ütközésekkel is tudja terhelni magát, s ne kelljen rá figyelnie, még kell neki néhány jégóra és kilométer” – adott helyzetjelentést róla Mayer Péter.