DVTK-Jegesmedvék: Már évekkel ezelőtt felmerült a gondolata…

Akt.:
Egri István, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület elnöke
Egri István, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület elnöke - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A miskolci jégkorong is DVTK-s lett, a Macik is felveszik a régió legerősebb sportmárka nevét. Természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy miként jött létre ez a frigy, az érintettek közötti „keresztelő”.

– Közösen találtunk egymásra – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Egri István, a felnőtt csapatot működtető Miskolci Jegesmedve Sportszervező Kft. egyik résztulajdonosa, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület elnöke. – Már évekkel ezelőtt felmerült annak a gondolata, hogy a DVTK és a Jegesmedvék dolgozzanak együtt. Találkoztunk egymás mérkőzésein, közben a közösségek vezetői és játékosai ismeretségeket, barátságokat kötöttek. Most jött el az ideje annak, hogy megerősítsük tulajdonosi hátterünket, így csatlakozik klubunkhoz Miskolc városa és a Borsodsport Invest Kft. is. A három aranyérmünk megszerzése után nyilvánvaló, hogy tovább kell lépnünk és új forrásokat kell szereznünk ahhoz, hogy csapatunk még eredményesebb lehessen itthon és a nemzetközi mezőnyben egyaránt. Ne felejtsük el, hogy a magyar jégkorong tavasszal a legmagasabb szintre lépett: a válogatott A-csoportos lett, mi pedig azzal, hogy mindent megnyertünk jeleztük, a sportág honi palettáján vezető szerepre vágyunk. Egy szó, mint száz: az eredményeink köteleznek, és nem csupán a múltban, a jövőben is produkálnunk kell. Ennek jegyében fogunk kezet a DVTK-val és a várossal, így alapozzuk meg és tesszük biztossá anyagi hátterünket. A tulajdonosi háttérben történő változások egyébként nem érintik stábunk összetételét: a szakmai irányítás ugyanazok kezében marad, akik jelenleg is végzik ezt a munkát.

ÉM


DVTK-sok lesznek a Miskolci Jegesmedvék

Miskolc – A 2015/16-os évadtól – az Észak-Magyarország információi szerint – DVTK néven szerepel majd a Miskolci Jegesmedvék csapata, miután szerdán megállapodás született arról, hogy a sportszervezetük finanszírozásába a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát és az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatát működtető gazdasági társaságokban többségi tulajdonrésszel rendelkező Borsodsport Invest Kft. is szerepet vállal. tovább »