DVTK Jegesmedvék: Már az első harmadban eldőlt…

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: Már az első harmadban eldőlt…
Miskolc – A péntek esti Erste ligás középszakaszbeli mérkőzésüket magabiztosan megnyerték a Macik az Újpest ellen.

A felsőház keretében, a legutóbbi vesztes találkozójuk után kötelező házi feladatot adtak maguknak a piros-fehérek; nyerniük kellett. Mindkét oldalon a főkapusok kaptak bizalmat mesterüktől.

dvtk_jegesmedvek_ujpest_erste_liga_10

Potyogtak a gólok

Az 1. percben Pavuk „török félholdat” rajzolt a kapu mögé, bejátszásával a gólra éhes Galaniszt kereste, de felszedték a center ütőjét. A 3. percben – ez is ritkaság – a negyedik soros Tóth G. közelről adta meg a találkozó alaphangját (1-0). A 6. percben a bal oldalon bontakozhatott volna ki a Jegesmedvék akciója, de Joe balszerencséjére Galanisz fejvédőjére emelte a játékszert, amely nem elé, hanem mögé perdült. A 7. percben teljesen váratlanul egyenlítettek a lila-fehérek: jobb oldali támadást indítottak, aztán négy passz után Benk szemből, Adorján mellett könnyedén helyezett a kapuba (1-1). Alig több mint egy perc múlva már ismét a DVTK került előnybe. Galanisz elviharzott a pálya jobb oldalán, a támadóharmadban lopta a távolságot, majd átadást színlelt az akciót követő Miskolczi javára, de meggondolta magát és 5 méterről, elemi erővel a ketrec jobb oldalába bombázott (2-1). A korongejtés után csak pár másodperc pergett le a „homokórán”, amikor Pavuk átadását Sakaris kapásból zúdította a vasak közé (3-1).

dvtk_jegesmedvek_ujpest_erste_liga_03

A 13. percben Nemes kiállítását követően pillanatok alatt összehozta negyedik találatát is a miskolci gárda. Leppanen a hátvédekre jellemző módon, kis nekikészülődés után nagy gólt ragasztott a háló bal oldalába (4-1). Kevés ideig öt vendég volt a jégen három itthoni ellen, nyugtatópirulát viszont senkinek nem kellett bekapnia. Az első harmadban hat kisbüntetést kaszáltak össze a játékosok, ez több, mint sok volt, egy-kettő túlzottnak is tűnt. A második szakaszban is feltűnt a két társaság közötti, gyorsaságbeli különbség, ez a semleges harmad átjátszásában és a korong felvitelében is megnyilvánult, hogy a kitöréseket már ne is említsük.

dvtk_jegesmedvek_ujpest_erste_liga_01

Volt jobb is

A 28. percben Kulmala meglepődött, hogy egy lecsorgó korong hozzá került, megpróbálta Silát elfektetni, az „éjjeli őr” viszont korcsolyáján maradt és tisztázott. Alig volt játékmegszakítás, folyamatosan gördültek a rohamok, csak a gólok hiányoztak. Az Újpestnek az is nehézséget okozott, hogy felépítkezzen, bár a 35. percben Frolik és Ropret egy meleg helyzetet azért összehozott. Amikor megszólalt a duda, sommásan megállapítottuk: ez a harmad nem vonul be az emlékezetesek közé.

dvtk_jegesmedvek_ujpest_erste_liga_15

Az utolsó húsz perc egy darabig Sila dolgoztatásáról szólt, Magosiék nem hagyták nyugodni, röpködtették, majd bemattolták. Előtte egy csúnya újpesti belemenés borzolta a kedélyeket (Huba fordulásos ütközés után térden rúgta Leppanent), aztán Vas közelről egyénieskedett és ennek 5-1 lett a vége. Innentől a dudaszót várta mindenki, kivéve Vast, aki az 53. percben meglógott, nem szaladt rá Silára, hanem még jó szögből, derékmagasságban zúdított a kapu bal oldalába (6-1), a végeredményt a dallamos nevű Ropret állította be (6-2).

ÉM-KT

dvtk_jegesmedvek_ujpest_erste_liga_07Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE 6-2 (4-1, 0-0, 2-1)

Miskolc, 951 néző. V.: Varjú, Rencz (Kormos D., Berger).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Kiss-Rusk, Leppanen 1 (1), Magosi (1), Galanisz 1 (1), Miskolczi – Láda B., Rantanen, Pavuk (2), Sakaris 1 (1), Vas 2 (1) – Joe, Vojtkó, Hajós, Kulmala, Tóth A. – Albert T., Bernáth, Berta (1), Ritó, Tóth G. 1 – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Újpesti TE: Sila – Huba, Kiss D. (1), Frolik, Ropret 1, Sikorcin (1) – Kiss R., Nagy N., Benk 1, Caladi (1), Kovács Cs. – Hegyi, Kovács A., Nemes, Pápa, Sági, Dósa – Pokornyi, Schmál, Pichler-Balássy, Turbucz – Márkus (kapus). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

Kiállítások: 14, ill. 14 perc.

Mikael Tisell: – Élesen kezdtünk és szép gólokat szereztünk. Védelmünk ismét jól zárt és végig bizonyítottuk, hogy mi vagyunk az erősebbek. Azért volt fontos nekünk a győzelem, hogy visszataláljunk a helyes útra, a jó irányba.

Szilassy Zoltán: – Az első harmadban kapitális hibákat vétettünk. Az egyenlítés után gyors gólokat kaptunk, így futottunk az eredmény után. Védőjátékunkon igencsak javítanunk kell, majd sokat gyakorolnunk.Eredmények, Erste Liga, középszakasz:

felsőház:

  • DVTK Jegesmedvék-UTE 6-2 (4-1, 0-0, 2-1)
  • Dunaújvárosi Acélbikák-MAC Budapest 6-3 (1-1, 2-0, 3-2)

A tabella:

1. DVTK Jegesmedvék 3 2 – – 1 12- 7 10 pont
2. MAC Budapest 3 2 – – 1 14-12 8
3. Dunaújvárosi Acélbikák 3 2 – – 1 15-11 7
4. UTE 3 – – – 3 10-21 0

A DVTK 4, a MAC 2, míg a Dunaújváros 1 bónuszponttal kezdte meg a középszakaszt.