DVTK Jegesmedvék: Majoross nyerte meg Majorosséknak

Az első meccsen jobbak voltak a fővárosiak
Az első meccsen jobbak voltak a fővárosiak - © Fotó: ÉM-Archívum
Miskolc – Péntek este első kvalifikációs mérkőzését hazai környezetben játszotta a DVTK Jegesmedvék csapata.

A három nyertes meccsig tartó párharc tétje a nyolcba kerülés, ezáltal a rájátszáson való szereplés joga. Hazai oldalon csak Gőz hiányzott, távollétének okát nem árulták el. A vendégeknél a szakvezetővel együtt négyen szerepeltek egykor a Maciknál, amelynél Gőz bordasérülés miatt nem volt a keretben.

Emberhátrányból

Somogyi kiállításával indult a szlovák alapú magyar–magyar rangadó. Öt a négy ellen még az is gondot okozott a vendégeknek, hogy felmenjenek a támadó harmadba, sőt Miskolczi még kecsegtető lövőhelyzetet is kiharcolt magának, ebből Bálizsba bombázott. A 8. percben Pance félmagas lövése túljutott a kapuson, aki nem tudta, hol van a korong, és valószínűleg nagyot dobbant a szíve, amikor arra eszmélt, hogy nincs a hálóban a játékszer. Pozsgai éles lövése kapuvasnak látszott, majd három ígéretes hazai célzást ártalmatlanított Bálizs. Keveredett a fizika és a technika, előbbiben némi meglepetésre a hazaiak vitték a prímet, gyakran a palánkra kenték a budapestieket. A nagy igyekezetben sok lest vétettek a csapatok, majd a 13. percben Pápa bottal akasztott, de kiderült, hogy az emberhátrány a MAC-nak jó. Bodó ment el a jobb oldalon, az akciót kísérő Langkow-hoz passzolt, aki közelről perdített, a korong pedig Vayt érintve a ketrec közepébe esett (0–1). A harmadot diósgyőri, majd budapesti emberelőny zárta.

A második harmadot áthúzódó diósgyőri kiállítás nyitotta. Ebből az Újbuda tagjai kétszer is élesebbnél élesebb szögből próbálkoztak, harmadszorra azonban a középen teljesen fedezetlenül maradt Langkow-hoz került a korong, aki Vay lába között talált rést (0–2). Nem sokkal később Majoross B. becselezte magát a kapu elé, és csak a befejezéssel maradt adós, ebben Vay akadályozta meg. A piros-fehéreknek azonban sikerült a meccsben maradniuk, a 24. percben ugyanis Miskolczi passzát Galanisz lágy csuklómozdulattal emelte a jobb felső sarokba (1–2). Balról keresztvasat érintő ütéssel válaszoltak Dudásék, majd Vay a nézők közé vágta a korongot, és két percet kapott érte (természetesen egy mezőnyjátékos ülte le helyette). Rengeteg munkát kaptak a hálóőrök, záporoztak a lövések a jó iramú és küzdelmes meccsen. A 33. percben Somogyi révén már az ötödik kisbüntetést kapta a Jegesmedvék csapata, szemben a két újbudással. A 34. percben Brown 6 méterről zavartalanul engedte el tenyeresét, a középre tartó korongja Vayban halt el. A 38. percben Macaulay kettő plusz két percet kapott, mert ütőjével orrba verte Pance-t. Mégis Bodó szökött meg, de szólóját csúnyán mellépüfölte. A második szünet előtt Harrison durvaságért és sportszerűtlenségért részesült kettő plusz kettő, plusz tíz percben. Közvetlenül a dudaszó előtt Galanisz majdnem bemattolta Bálizst.

Elvették a pályaelőnyt

A küzdelem mindent vitt, így a publikum élvezte a csatát. Burt szándékosan kilőtte a korongot a nézőket védő hálóba, nyomban jutalompihenést kapott érte. A MAC mínusz egyes szituációból újabb lámpát gyújthatott volna, ezt csak Klempán múlt, illetve Vay bravúrján. A 48. percben megint fórhoz jutottak a hazaiak, mégis Langkow hagyott ki középről ziccert. Az 51. percben Burt jobbról leadott lövése mellé ment volna, Majoross B. azonban az ütője tollával levette, majd maga elé húzta és addig piszkált, amíg Vay alatt a kapuba paskolta a korongot (1–3). Az 52. percben megint kapott egy esélyt a Diósgyőr, ugyanis Orbánt talán kissé szigorúan, de fogásért két percre száműzték a büntetőpadra. Az 54. percben emberelőnyből csinált -hátrányt a DVTK, az idő meg vészesen fogyott. Az 58. percben Harrison rendkívül csúnya mozdulattal (fejre ment) intézte el Majoross B.-t, ezzel pedig kiállításözön kezdődött, de már mindegy volt, az első felvonást a MAC nyerte. Folytatás: ma 18 órától ugyancsak Miskolcon.

KT


Jégkorong: jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MAC Újbuda 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

Miskolc, 1085 néző. V.: Snásel, Orolin – Bogdan, Jobbágy (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Vay – Crawford, Kiss D., Pance, Vas, Kulmala – Szirányi, Vojtkó, Harrison, Loiseau, Magosi – Láda B., Milam, Miskolczi (1), Galanisz 1, Somogyi (1) – Albert T., Hajós, Ritó – Adorján (kapus). Vezetőedző: Glen Hanlon.

MAC Újbuda: Bálizs – Pozsgai, Macaulay, Orbán (1), Langkow 2, Bodó (1) – Negrin, Dudás (1), Klempa, Brown, Dansereau – Burt (1), Garát, Pápa, Majoross B. 1, Tarbócs – Bugár, Vokla, Odnoga, Kreisz, Szigeti – Rajna (kapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 21 perc, plusz 10 perc fegyelmi (Harrison), plusz végleges fegyelmi (Harrison, Somogyi), ill. 18 perc, plusz végleges fegyelmi (Burt).

Glen Hanlon: – Jól kezdtük a találkozót, aztán a MAC emberhátrányból szerzett góllal megváltoztatta a játék képét. A mindent eldöntő harmadik gólnál nem tudtam, hogy ki védekezik és ki támad…

Majoross Gergely: – Kissé ideges hangulatú mérkőzés volt. Ebből mi jöttünk ki jobban. A botunkkal viszont sokszor voltunk fegyelmezetlenek, ezért sokszor kerültünk hátrányba. Ami történt, már történelem, szombaton folytatjuk.