Friss hírek

2009.01.31. 19:44

Huszonhárman égtek benn egy idősotthonban a Komi Köztársaságban

<p>Legkevesebb huszonhárom ember vesztette életét szombat este, amikor tűz ütött ki egy idősek otthonában az észak-oroszországi Komi Köztársaságban - közölte a helyi kormányzat egyik szóvivője. A nyugdíjasotthonban még mindig nem tudták megfékezni a lángokat, és az is elképzelhető, hogy további emberek tartózkodnak még az épületben.</p>

Az idősek otthona az oroszországi tagköztársaságnak számító Komi Köztársaság, vagy más nevén Komiföld fővárosától, Sziktivkartól több mint 100 kilométerre fekvő Podielszk faluban található. "Az előzetes adatok szerint 23-an vesztették életüket és három embert sikerült élve megmenteni" - mondta Ljubov Tyerentyeva, a sziktivkari vészhelyzetek minisztériumának szóvivője.

Tájékoztatása szerint a tűzoltókat helyi idő szerint este fél hét előtt nem sokkal riasztották a nyugdíjas otthonhoz, ám a lángokat még két óra után sem tudták megfékezni. Mint mondta, a tűz több mint ezer négyzetméteren pusztít.

Arról egyelőre nincsenek biztos adatok, hogy az épületben tartózkodik-e még valaki. Az Interfax hírügynökség ugyanakkor a minisztérium egy meg nem nevezett tisztségviselőjére hivatkozva arról számolt be, hogy az otthonban hatvanan tartózkodtak, amikor felcsaptak a lángok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!