DVTK Jegesmedvék: Lesz ötödik találkozó szombaton Miskolcon

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: Lesz ötödik találkozó szombaton Miskolcon
© Fotók: ÉM-Archívum
Miskolc – Elveszítette az Erste Liga elődöntőjének harmadik mérkőzését a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

A kedd esti találkozón a vendégek nélkülözték csapatkapitányukat, Magosi Bálintot. A gólerős támadó ugyanis a párharc első találkozóján sérülést okozott a székelyföldiek egyik játékosának, ezért egy összecsapástól eltiltották.

Elárvult helyére Ritót tette az első sorba a piros-fehérek svéd vezetőedzője.

Kiállítás nélkül

Az első harmad nagy iramú játékot hozott, mindkét alakulat erőteljes támadásokat vezetett. A kecsegtető helyzetekből leadott lövéseket a jó formában lévő kapusok rendre hárították. Az első komolyabb ziccer a 10. percben Vas előtt adódott, a csatár közelről a bal sarkot célozta meg, de Ruczuj reflexmozdulattal oldalra tolta a játékszert. Sportszerű volt a küzdelem, egyetlen kiállítás sem történt. A 20. percben egy eladott korongra Vojtkó csapott le, de nem tudott feliratkozni a góllövő listára.

asdffoto-7

A második szakaszban Schastlivyy próbálkozott közelről, nem sokkal később pedig zsinórban Joe, Kulmala, majd a 27. percben Leppanen veszélyeztette a csíkiek kapuját. A harmad derekán Ritó és Vas került gól-közelbe, de egyikük sem tudott lámpát gyújtani. Ezeket a 29. percben Taratukhin megbosszulta, keresztbe korcsolyázott, majd egy átadást betett a ketrecbe (1-0). Ezután Miskolczi koreografált egy óriási kört, de mire ennek végére ért, már nem akadt megjátszható társa. A 35. percben történt a meccs első kiállítása: Vas a palánkra lökte Antal Zs.-t, büntetését azonban társai kibekkelték. A 39. percben duplázta meg előnyét az otthoni gárda: Taratukhin maradt egyedül a kapu előtt és pontosan célzott (2-0).

Üres kapus gól

A harmadik húsz percben a vendégek nagy nyomás alá helyezték a csíkszeredai kaput, zsinórban jöttek is a lehetőségek Tóth G., Galanisz és Vas előtt, de Ruczuj ezen az esten mindent fogott. A túloldalon Bíró T. dönthetett volna, majd Joe-t letámogatták a pályáról. A hajrában emberelőnybe került a DVTK, így Tisell időt kért, majd Adorjánt mezőnyjátékosra cserélte, a négy a hat elleni adogatásra azonban a miskolciak fizettek rá, mert 3 másodperccel a vége előtt Valchar az üres kapuba gurított (3-0). Folytatás szerdán – ugyanitt – 18 órától a negyedik meccsel.

ÉM-KT


Jegyzőkönyv

SC Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Csíkszereda, 1900 néző. V.: Krizan, Kopacz (szlovákok), Rédai, Crisan.

SC Csíkszereda: Ruczuj – Belov, Farkas, Fodor (1), Taratukhin 2, Valchar 1 – Brnák, Salló, Bíró T., Potapov, Schastlivyy – Flinta, Gecse (1), Antal N., Antal Zs. (1), Molnár Z. – Egyed, Györfy, Moldován, Rokaly, Sándor Z. – Onodi (kapus). Vezetőedző: Leo Gudas.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B., Rantanen, Ritó, Galanisz, Miskolczi – Kiss-Rusk, Leppanen, Pavuk, Vas, Sakaris – Vojtkó, Joe, Hajós, Kulmala, Tóth A. – Albert T., Köllő, Tóth G., Berta – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítás: 4, ill. 4 perc.

Leo Gudas: – Jobbak voltunk ma, remek meccset nyertünk meg. Szerdán is szeretnénk hasonló eredményt elérni.

Mikael Tisell: – Nagy küzdelmet vívtunk a kiváló csíkszeredaiakkal. Nem tudtunk a kapuba találni és az idő múlása minket sürgetett. Szerdán este igyekszünk javítani.

Az egyik fél négy nyertes mérkőzéséig tartó párharc állása: 2-1 a DVTK Jegesmedvék javára.

Végeredmény a másik ágon: MAC Budapest – ASC Corona 2010 Brasov 4-0.