DVTK Jegesmedvék: Kudarcként könyvelték el a második helyüket

Akt.:
A lettek elleni vereséggel úszott el a továbbjutás
A lettek elleni vereséggel úszott el a továbbjutás
Miskolc – A Kontinentális Kupa jégkorongtorna sikert aratott, csupán az „ezüstérem” okozott csalódást.

Péntektől vasárnapig nagyüzem volt a miskolci jégcsarnokban, ahol lett, spanyol és szlovén csapattal harcolt a továbbjutást jelentő első helyért a DVTK Jegesmedvék gárdája. A piros-feketék végül „elvéreztek”, a Mogo Riga lépett a legjobb nyolc közé.

Nem bánták meg

– Örülünk, hogy megkaptuk a rendezés jogát – mondta Egri Gergely, a miskolciak csapatvezető-menedzsere, majd így folytatta: – Akárkivel beszéltem, mindenki azt mondta, hogy hokiünnepet faragtunk a tornából. Kitárulkoztunk, bemutattuk a várost és környékét, klubunkat, csapatunkat és játékosainkat, közben pedig sok hazai és külföldi barátra tettünk szert. Vendégeink megismerték a DVTK Jegesmedvéknél folyó munkát, szurkolóink pedig remek mérkőzéseket láthattak és meggyőződhettek arról is, hogy mindent megtettünk a hőn áhított első helyért.

Az egykori játékosból lett sportvezető ezután arról beszélt, hogy a Mogo Riga, az Acroni Jesenice és a DVTK Jegesmedvék együttese is jó hokit mutatott be, a spanyolok pedig már megérkezésük után kijelentették, hogy elsődleges céljuk a tapasztalatszerzés, ők kis túlzással tanulmányútra érkeztek a borsodi megyeszékhelyre. Az erőviszonyok ismeretében Egri Gergely szerint a hazai alakulattól elvárható volt a végső diadal kiharcolása.

– A dobogó tetejéről lemaradtunk, ezt nagyon sajnáljuk – folytatta Egri Gergely. – Valamennyiünk nevében mondom, hogy játékosaink és vezetőink egyaránt kudarcként élték meg a továbbjutás elmaradását. Egyöntetű vélemény alakult ki arról, hogy mi álltunk a legjobb erőkből annak ellenére, hogy első találkozónkon kikaptunk és a Mogo Rigától elszenvedett vereséget már nem tudtuk kijavítani. Pénteken este sajnos láttuk, hogy végső sikerünket nagy valószínűséggel elbuktuk, s a történtekből okulnunk kell. Ilyen a sport és a jégkorong: a pofon után fel kell állnunk a jégről. A látottak kielemzése a szakmai vezetésre tartozik, hamarosan leülünk és levonjuk a nemzetközi kupatorna tanulságait.

Négyezer néző

A látogatottság igazolta a várakozásokat, a három napon több mint négyezer néző váltott belépőjegyet a jégcsarnokba, s alaptalannak bizonyultak azok a félelmek is, mely szerint a DVTK – Ferencváros élvonalbeli labdarúgó-­mérkőzés elviszi a nézőket a Népkertből. Arra a kérdésre, mely szerint ennek függvényében pénzügyileg jól jártak-e, Egri Gergely így felelt:

– A nemzetközi szövetség, az IIHF támogatta a tornát, s bár az összesítés csak hetek múlva készül el, teljesen egyértelmű, hogy nem leszünk veszteségesek, vagyis a KK-tornán nem bukunk.

A múlt héten többször is szóba került a Jegesmedvék jövője, útkeresése, esetleges szlovákiai – vagy akár ausztriai – szerepvállalása. Ezekről a Macik elöljárója így vélekedett:

– Puhatolózó tárgyalásaink szóba sem kerültek a Kontinentális Kupa közben, miként abban is biztos vagyok, hogy a határokon túl sem foglalkoznak különösebben az általunk rendezett eseménnyel. Mindenre fény derül, ha annak eljön az ideje, most számunkra a Mol Liga maradt, ez a fontos. Figyelmünket és erőnket erre a sorozatra fordítjuk, még rengeteg mérkőzés van hátra, célunk pedig nem is lehet más, mint a legutóbb megszerzett elsőségünk megvédése. Azon ugyanis már hiába emésztjük magunkat, hogy miért nem tudtuk kihasználni ordító gólhelyzeteinket a Mogo Riga ellen, s mi lett volna, ha…

– Kolodzey Tamás –


Két miskolci díjazott

A tornán az IIHF nem adott át különdíjakat, két miskolci azonban mégis gazdagodhatott. A három összecsapáson nyújtott teljesítmények alapján a DVTK Jegesmedvék szakvezetése Kalvin Sagertet tartotta a piros-feketék legjobbjának, míg a közönség szavazatai szerint Adorján Attila volt a Macik legjobbja.