DVTK Jegesmedvék: Könnyed győzelem a Dunaújváros ellen

DVTK Jegesmedvék vs. Dunaújvárosi Acélbikák
DVTK Jegesmedvék vs. Dunaújvárosi Acélbikák - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A Jegesmedvék a Dunaújvárost fogadták vasárnap este, és magabiztos győzelmet arattak.

A vasárnapi mérkőzésre igencsak ritkás összeállításban korcsolyáztak ki a Jegesmedvék, hiszen mindössze három sorral tudtak kiállni, azt is úgy, hogy Somogyi Balázs védőként szerepelt a jegyzőkönyvben, és jégen. A meccs első perceiben a Jegesmedvék harcoltak ki fölényt, ám ez meddőnek bizonyult, hiszen nem tudták bevenni Duschek kapuját. A 7. percben egy lövés pedig már átjutott a vendégkapus mammutján, de a gólvonal előtt az egyik védő még ki tudta vágni. A 10. percben megszerezte a vezetést a DAB. Egy kapu előtti kavarodás végén Smith kotorta a korongot a miskolci kapuba (0-1). Három perc múlva jött az egyenlítés. Fekti a gólvonal mögül ütötte a korongot Duschekre, és a pakk róla pattant be a kapuba (1-1). Hetven másodperc telt el, amikor Hajós lendületből nagy gólt lőtt (2-1). A 16. percben Dudas eresztett meg egy nagy lövést a kék vonalról, a kapu előtt Galanisz tette bele az ütőjét, és a pakk a jobb felső sarokba vágódott (3-1).

Maci fölény két góllal

A második harmadban is felborult a pálya, a Jegesmedvék óriási fölényben játszottak, ám a gól mégis hiányzott. A 8. percben Booras lövése a vendégkapu középső vasáról vágódott ki – legalább is kintről így látszódott – a bírók mégsem ítéltek gólt. A 10. percben Vazan ugorhatott ki szólóban, de Gyenes védett. A 15. percben – emberelőnyben – növelték előnyüket a Macik: Somogyi kék vonalas lövésébe ugyan beleért Duschek, de hárítani nem tudott (4-1). Szűk két perccel a harmad vége előtt ismét a vendégkapuba került a korong. Dansereau húzta meg a jobb szélen, középre adását Miskolczi vágta a kapuba (ahogy ez a címlapképünkön is látszik), ám a bírók ismét nem ítéltek gólt. Pár másodperccel később aztán Dansereau talált be közelről (5-1).

Galanisz duplázott

A harmadik harmadban kevés említésre méltó esemény történt. A 11. percben Pavuk feladását Galanisz vágta kapásból a kapuba (6-1). Szűk három perc volt a lefújásig, amikor Leppanen is betalált (7-1).


JEGYZŐKÖNYV

DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák

7-1 (3-1, 2-0, 2-0)

Miskolci jégcsarnok, 1150 néző. V.: Haszonits, Rencz, Soltész, Kis-Király.


DVTK Jegesmedvék: Gyenes – Fekti, Hajós, Galanisz, Somogyi, Pavuk, Láda, Ritó, Laczkó, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Jason Morgan.

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek – Lencsés, Durak, Mátyásy, Hruby, Németh, Szepessy B., Szepessy M., Busbacher, Smith, Revák, Léránt, Dörök, Milan, Peterdi, Nagy, Vazan, McCann, Lajcs(k). Edző: Lee Gilbert.


Gól: Fekti, Hajós, Galanisz(2), Somogyi, Dansereau, Leppanen ill., Smith

Kiállítás: 6 perc illetve 8 perc


Jason Morgan: – Nagyon tetszett, ahogy ma játszottunk. A fiúk mentek előre, csinálták a dolgukat, nem törődtek mással, mint a feladatukkal. Örülök, hogy Gyenes ilyen jól védett, de ehhez a többiek is hozzátették a magukét a jó védekezéssel.

Lee Gilbert: – Keményen dolgoztunk a meccsen végig, de mindössze ez volt az, amiben fel tudtuk venni a versenyt a Jegesmedvékkel. Sebességben, tapasztalatban sokkal jobbak voltak, és ez az eredményben is tükröződött.Sporthírek


hirdetés


hirdet�s