DVTK Jegesmedvék: Koncentrált játékra van szükség

DVTK Jegesmedvék: Koncentrált játékra van szükség
Miskolc – Erdélyi túrára indult a DVTK Jegesmedvék csapata szombaton. Hétfőn a Csíkszereda, kedden pedig a Brassó ellen lépnek jégre, és természetesen a győzelem a cél. Interjú Mayer Péter vezetőedzővel.

– Az idei szezon első erdélyi túrájára készül a csapat. Mire kell a legjobban figyelni?

Mayer Péter: A speciális játékoknak, azaz az emberelőnyöknek és –hátrányoknak kiemelt szerepe lesz ezeken a mérkőzéseken. Rendszerint ugyanis az átlagnál magasabb büntetésszámmal mennek le ezek a találkozók, így az egyik legfontosabb feladat a kiállítások elkerülése lesz. Úgy kell egyszerre keménynek, határozottnak lennünk, hogy közben a szabályok adta keretek között maradunk. Ehhez nagyon koncentráltnak kell lennünk. A másik lényeges összetevő a helyzetkihasználás lesz, amelyet jó hatásfokkal kell majd megvalósítanunk. A héten volt két pihenőnapja a csapat, ami után feltöltődve vághattunk bele ismét a munkába.

– Elsőként hétfőn a Csíkszereda következik. Mit vársz attól a mérkőzéstől?

Mayer Péter: Koncentrált játékra van szükségA Csíkszereda mindig kap egy érzelmi pluszt a saját közönségétől, de ezt tudják a játékosok. Ráadásul nekik van egy jól teljesítő légiós soruk, amelyre figyelnünk kell. Az első perctől kezdve a játékra kell fókuszálnunk, és a legjobb arcunkat kell mutatnunk. Gyorsan, egyszerűen, hatékonyan kell hokiznunk úgy, hogy közben nem adunk alkalmat arra, hogy kiszórjanak bennünket. Ehhez nagyfokú fegyelmezettségre lesz szükségünk.

– Kedden Brassóban lép jégre a csapat, ahol viszont az idén nincsenek légiósok.

Mayer Péter: Igen, Brassóban más irányba indultak el a csapatépítés terén. Eddig mindössze két meccset játszottak, így ők most egy kicsit a fekete ló szerepében vannak, azaz nem tudjuk pontosan mire képesek. Úgy gondolom, itt az lesz a lényeges, hogy dominálni tudjunk végig a mérkőzésen, nekünk kell a tempót diktálni. Amennyiben uralni tudjuk a meccset, akkor sikeresen térhetünk haza.

 
hirdetés


hirdet�s