DVTK Jegesmedvék: Kiváló véd(ekez)és és két gól jelentette a sikert

Akt.:
Rangadót nyertek a Jegesmedvék a MAC otthonában
Rangadót nyertek a Jegesmedvék a MAC otthonában - © Fotó: Jezoviczki Máté/miskolcijegesmedve.hu
Rangadót játszott pénteken este Budapesten a DVTK Jegesmedvék csapata a Mol Ligában.

A miskolciakkal a tavalyi szezonban mindent besöprő edző, Majoross Gergely ellenfélként nézett szembe korábbi alakulatával, és volt kollégájával, Mayer Péterrel.

Gáncsolás miatt

Fokozott várakozás előzte meg az összecsapást, hiszen ebben az évadban először meccselt egymással a címvédő és a nyáron a sorozatba újonnan nevezett fővárosi alakulat. Az összecsapás első öt perce gól nélkül telt el, viszont Sagert fogásért kapott egy büntetést, amivel nem tudott élni a házigazda. Nagy harc folyt a pakkért, mindkét együttes fegyelmezetten korongozott, ezért a harmad fele is úgy pörgött le, hogy érintetlenek maradtak a hálók. A második hátrány is a miskolciaknak jutott, Pavuk gáncsolása miatt lettek négyen a borsodiak, de a harmadik soros vendégtámadó úgy jöhetett vissza a büntetőpadról, hogy nem kapott gólt együttese. Négy másodperccel a felvonás vége előtt még Cseter is elkövetett egy hasonló szabálytalanságot, de ezeken a momentumokon túl más érdemleges nem történt az első harmadban, így 0-0-val mentek szünetre a felek egy kiegyenlített húsz perc után.

Miskolczi-gól

A második menet elején kivédekezték Dudasék az áthúzódó büntetés még hátralévő részét, aztán folytatta a két együttes egymás puhítását. Ebben a harmadban is gyakorolhatta az előnyös-hátrányos helyzeteket a MAC és a DVTK is, mert Schmál és Galanisz kapott kisbüntetést. Már-már úgy nézett ki, hogy ezen játékrészben sem látnak gólt a nézők – köztük sok Maci-drukker –, viszont a 39. perc közepén a vendégek bevitték a korongot a hazaiak harmadába, passzolgattak, eközben Miskolczi elé került a játékszer, aki a felső vas alá küldte a pakkot (0-1). A második pihenőig azonban még volt min izgulniuk a Jegesmedvéknek, ugyanis kevéssel a harmad vége előtt a MAC-osok alakítottak ki óriási ziccert, Adorján már feküdt a jégen, de ezzel együtt is be tudott mutatni egy óriási bravúrt. A harmadik felvonásban is folytatódott az addigi játék, a kemény, „emberes” hoki, a küzdők tudták, hogy a legkisebb kihagyás is sokba kerülhet. A 49. perc elején Hayes és Tóth A. volt a szokásosnál vehemensebb, a bírók 2+10 perccel adtak mindkettejüknek fejre irányuló támadásért. A Jegesmedvék szépen hárították el a fővárosi akciókat, de ebben szintén ilyen jók voltak a Majoross legények is, a különbséget mindössze az az egy korábban szerzett találat jelentette. Egészen 56:32-ig volt mindez így, mert ekkor egy Pavuk–Somogyi–Gőz akcióból utóbbi betalált (0-2). Ezen a helyzeten a MAC már nem tudott változtatni, hiába voltak főleg a második harmadban fölényben, a kiváló védőmunka és Adorján kapus (aki nullára hozta a meccset) kifogott rajtuk. A Jegesmedvék begyűjtötték az újabb három pontot és ezzel a tabella élére álltak.

A Macik következő Mol Liga-összecsapásukat szombaton 18.30-tól vívják a HSC Csíkszereda ellen a népkerti jégcsarnokban.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék
0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

Budapest, 900 néző. V.: Nagy, Bachurik (Pálkövi, Muzsik).

MAC Budapest: Bálizs – Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes – Quinn, Stipsicz, Silló, Nagy K., Saarenpaa – Pozsgai, Mestyán, Roczanov, Németh, Szappanos – Nagy P., Tóth, Bödök, Terbócs, Schmál – Arany (k). Vezetőedző: Majoross Gergely.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Dudas (1), Hajós, Tóth A., Cseter – Gőz 1, Sagert, Dansereau, Miskolczi 1, Booras (1) – Győrfy, Vojtkó, Galanisz, Somogyi (1), Pavuk (1) – Popovics, Szilágyi, Láda, Ritó – Kiss (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

Kiállítások: 6 perc + 10 perc fegyelmi (Hayes), illetve 14 perc + 10 perc fegyelmi (Tóth A.).

Majoross Gergely: – Bosszantó, ami ezen a meccsen történt, mert nagy vonalakban megcsináltuk azt, amit terveztünk. Sajnos, nem volt bennünk elég elszántság ahhoz, hogy legalább egy „csúnya” gólt lőjünk. Azonban látszik a fejlődés, a lényeg igazából nem is az, hogy most hol tartunk, hanem az, hogy majd februárban hol fogunk.

Mayer Péter: – Fantasztikus karaktert mutatott ma a csapat. Mindenki jó teljesítményt nyújtott, amit megfejelt fiatal kapusunk produkciója. A végén higgadtabbak voltunk, jobban fókuszáltunk a saját feladatunkra. Nagyon örülök, hogy egy igazi rangadót tudtunk megnyerni.