DVTK Jegesmedvék: Kiütéses főpróba a Kontinentális Kupára

Akt.:
FTC vs. DVTK Jegesmedvék
FTC vs. DVTK Jegesmedvék - © Fotó: Facebook
Budapest, Miskolc – Idegenben is jól elpáholta a Ferencvárosi TC-t a DVTK Jegesmedvék.

A jégkorong Mol Ligában kedden este a Ferencvárosi TC vendége volt a DVTK Jegesmedvék együttese. A listavezető Diósgyőrnek ez volt a 15. meccse az idei ligaküzdelmekben, és a harmadik a Ferencváros ellen, de csak első a vendégükként. Jól előjelnek számított, hogy a piros-fehér-feketék mindkét FTC elleni mérkőzésüket magabiztosan megnyerték (6-3, 12-4), de az újabb siker megszerzésének reménye mellett már egy picit előre is tekintettek a Jegesmedvék, a pénteken kezdődő Kontinentális Kupára, így ez a mostani meccs egyben a főpróbája is volt az évad nagy kihívásának.

A DVTK a meccs elején kihúzott egy kisbüntetést, majd a 8. perc végén megszerezte a vezetést: Dudas passzát Sagert vágta a kapuba (0-1). A Ferencváros ezt követően megpróbált egyenlíteni, de a 12. minuta végén a Galanisz átadása után szerzett Pavuk gól lefékezte a lendületüket (0-2). Ebben harmadban volt még két vendég kiállítás, és mivel a kettő között alig valamivel több, mint fél perc telt el, így másfél percen át kettős emberelőnyben játszhatott a Ferencváros, de ez is kevés volt nekik ahhoz, hogy a kapuba találjanak.

A második harmadban szépen fagyasztotta a játékot a Diósgyőr, magabiztos vezetésük nem forgott veszélyben, hát még akkor, amikor a 35. percben Pavuktól Galaniszhoz került a korong, onnan pedig a hazai kapuba (3-0) – ez volt a diósgyőriek első sorának harmadik találata. A játékrész hajrájában megszületett az első ferencvárosi kiállítás is, igaz, ezzel egy időben két diósgyőrinek is a büntetőpadra kellett ülni, majd a végén még egy páros 2-2 perces bünti színesítette a meccset.

A záró harmad elején a hazai gárda fejvesztetten ment előre a szépítésért, de sokat szabálytalankodtak, és amikor emiatt kettős emberhátrányba kerültek, negyedszer is a kapujukba került a játékszer: a 45. percben Gőz éles szögből talált a kapuba (0-4). Ezzel végérvényesen eldőlt a meccs, így aztán nem jött jól, hogy Laczkót végleg kiállították a játékvezetők. Az emberelőnyben játszó FTC-nek sikerült szépítenie az 54. percben Erdélyi révén, de erre még volt válasza 14 másodperccel a befejezés előtt Cseternek (1-5). A feszültséget a meccs után Popovics és Horváth D. egy kis bunyóval vezette le, hogy egy kicsit rádolgozzanak a kiállítás percekre.

Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék
1-5 (0-2, 0-1, 1-2)

Budapest, 300 néző. V.: Varjú, Haszonits (Pálkövi, Mizsák).

Ferencvárosi TC: Budai K. – Hietamaki, Erdélyi 1, Tendler, Rafaj, Jensen – Pál, Suoraniemi, Dubek, Manninen, Kiss G. (1) – Valecko, Lévai, Horváth D., Fliszár, Kovács V. – Farkas L., Schellin, Papp G., Üveges. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Dudas (2), Sagert 1, Pavuk 1 (1), Somogyi, Galanisz 1 (1) – Vojtkó, Gőz 1, Popovics, Ritó, Szilágyi – Laczkó, Leppanen, Booras, Tóth A., Dansereau – Miskolczi, Cseter 1. Vezetőedző: Mayer Péter.

Kiállítások: 17 perc+20 perc fegyelmi (Horváth D.), ill. 17 perc+20 perc fegyelmi (Popovics)+végleges kiállítás (Laczkó).

Greg Lindqvist: – Gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez.

Mayer Péter: – Végig ötletes támadójátékot mutattunk be, szép gólokat lőttünk. A védekezésünk nagyon jó volt, sikerült a Fradi támadásait már az elején megakasztani. Úgy tudtunk négy sorral játszani, hogy egy nem túlterhelt energiaszinttel zártuk a mérkőzést, így nem kifacsarva vághatunk neki a Kontinentális Kupának.
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s