DVTK Jegesmedvék: Kettőt ismernek, az edző a harmadiknál dolgozott

A galaciakkal ebben az évadban a Mol Liga közben a Kontinentális Kupában is meccselnek a Macik
A galaciakkal ebben az évadban a Mol Liga közben a Kontinentális Kupában is meccselnek a Macik - © Fotó: ÉM
Miskolc – Négy meccset játszanak ezen a héten a DVTK Jegesmedvék jégkorongozói.


A sort egy Magyar Kupa-találkozóval kezdik a népkertiek, akik szerdán 19 órától a Ferencvárosi TC ellen küzdenek a fővárosban, a pesterzsébeti csarnokban. Ezen meccs után a küldöttség azonnal buszra száll, és célba veszi Lengyelországot, Tychyt, ahol péntek és vasárnap között három mérkőzést tudnak le a Kontinentális Kupa második körében, a C csoportban. Csütörtökön 16 órától (pihenést és ebédet követően) már az ottani jeges létesítményben tart tréninget Douglas Bradley, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője.

Több légióssal a Galati

– A Ferencvárost jó csapatnak tartom, úgyhogy biztosan nehéz meccsre számíthatunk – kezdte Douglas Bradley a Magyar Kupa-összecsapással kapcsolatban. – Hétfőn a Mol Ligában belefutottak egy 8-1-es vereségbe Dunaújvárosban, ami engem meglepett, de azt láttam, hogy kevesen voltak, rövid paddal. Nem tudom, milyen felállásban fognak ellenünk szerepelni, ám az edzettségük rendben van, miként a taktikájuk is, majd kiderül, hogy miként „sül el” a találkozó.

A szakvezető ezután rátért a lengyelországi erőpróbára. Mint az ismert, a Jegesmedvék már két alkalommal részt vettek a sorozatban, de sem 2012-ben Finnországban, sem tavaly itthon nem tudtak továbblépni a csoportjukból.

– Jesenicében voltam edző a 2008/2009-es szezonban, és az akkori keretből öten még mindig a csapatnál vannak – kezdte a Kontinentális Kupa esélylatolgatását Douglas Bradley. – Szinte gyermekkoruktól együtt edzenek, ezért nagyon jó köztük a kémia, remekül megértik egymást. Egy jól korcsolyázó, kemény ellenfélről van szó, amely az Alpesi Ligában veretlenül áll az első helyen. A Galatival már kétszer találkoztunk a Mol Ligában, mindkétszer nyertünk, az első picivel könnyebb mérkőzés volt, a második nehezebb. Nekik több légiósuk van annál, mint amit a Mol Liga szabályai megengednek, ám a Kontinentális Kupában nincs külföldiek szerepeltetésre vonatkozó korlát, ezért mindenki játszhat náluk, vagyis még komolyabb riválisok lesznek. A Tychy elleni meccsünk a torna zárófelvonása lesz, várhatóan sok néző előtt, azon három óra alatt biztos nem számíthatunk óriási vendégszeretetre. Velük is találkoztunk, a felkészülési időszakban, legyőztük őket a zólyomi tornán. Durva, kiélezett meccs volt, sok kiállítással, mi nyertünk, de ők is győzhettek volna.

Sakaris: műtét

A szakember az eredményességgel kapcsolatos felvetésre azt nyilatkozta: természetesen nagy örömmel töltené el mindannyiukat, ha ezen csoport küzdelmeit megnyernék, és bár a jégkorong a centiméterek és a hibák játéka, de bízik abban, hogy utóbbiból az ő oldalukon lesz a legkevesebb a három nap alatt.

– Mindegyik csapatnak a célja a továbbjutás, nem csak nekünk – hangoztatta a DVTK Jegesmedvék mestere. – A realitás az, hogy ebben a csoportban bármelyik együttes képes az első helyen zárni. Nem szeretnék közhelyekkel dobálózni, de mindig a következő meccs lesz a fontos, reméljük, sikerül történelmet írni, és ezúttal továbbmegyünk a harmadik fordulóba.

Douglas Bradley-nek trénerként régi emlékei vannak az európai kupasorozatról: közel két évtizeddel ezelőtt a német Frankfurt Lionsnál dolgozott, amely csapat akkor kilépett a nemzetközi porondra, és többek között svéd ellenfelével szemben is alulmaradt. Az „északiaknál” még fiatalként szerepeltek a Sedin testvérek, Daniel és Henrik, akik manapság az NHL-es Vancouver Canucks alkalmazottai.

A keddi állás szerint nem tart a Jegesmedvékkel erre a túrára a csuklósérülés miatt operáció előtt álló Peter Sakaris. Colin Joe ugyan már javulóban van ujjtörése után, azonban a fővárosi zöld-fehérek elleni kupatalálkozón még biztosan nem játszik, az ugyanakkor nem kizárt, hogy a Kontinentális Kupa-összecsapásokra kiutazik. Az ugyancsak maródi Magosi Bálinttal hasonló a helyzet: ma nem lesz ott a neve a Ferencváros elleni kupameccs jegyzőkönyvében, de a lengyelországiakéban vélhetően igen.

Játékosszavak

Vojtkó Mátyás, a DVTK Jegesmedvék bekkje: – A Ferencváros nagyon kikapott hétfőn, de biztos vagyok abban, hogy ellenünk sokkal jobbak lesznek. Biztos összekapják magukat, mert ők is ugyanolyan fontosnak tartják a Magyar Kupát, mint a Mol Ligát. A győzelemért megyünk hozzájuk, bízom abban, hogy a végén a legjobb négy között leszünk, és meg is tudjuk nyerni a kupát. A Kontinentális Kupa picivel magasabb szint, mindenki várja a meccseket, ez egy olyan lehetőség, ahol jó ellenfelek ellen játszunk, lehet fejlődni. Egymás után lesz három mérkőzés, ez mindannyiunk számára külön kihívás. Bizakodó vagyok a szereplést illetően, majd meglátjuk, mi lesz.

– Molnár István –
hirdetés
hirdet�s