Helyi közélet

2011.08.11. 17:03

Kétmilliárd befagyasztva Miskolcon

Miskolc - Az oktatás, a maga 880 millió forintjával magasan vezeti a zárolási listát.

Miskolc - Az oktatás, a maga 880 millió forintjával magasan vezeti a zárolási listát.Ennek ellenére a városvezetés szerint pedagógusi állásokat, munkabéreket, működést nem érint a csütörtöki rendkívüli testületi ülésen elfogadott költségvetési zárolás. Aminek szükségességét azzal indokolta a városvezetés, hogy a tervezett bevételek egy része elmaradt, így ilyen esetben – egy felelős városvezető – csökkenti a kiadásokat.

A testületi ülésen az ellenzék és a várost vezető frakciók egymásra mutogattak: a Fidesz-KDNP szerint a szocialisták elmúlt nyolc évének felelőtlen gazdálkodása vezetett a most kialakult helyzethez. Az MSZP pedig úgy gondolja, az Orbán-kormány hibás döntései miatt kellett Miskolc büdzséjéből csaknem kétmilliárdot befagyasztani. A Jobbik viszont úgy véli: elsősorban a szocialista városvezetés kártékony gazdálkodása vezetett ide, de a Fidesz politikai és szakmai tehetetlensége sem kerülhető meg.

A testületi ülésen megtudtuk: a zárolás nem érinti a fejlesztési és felhalmozási forrásokat. Arra azonban, hogy a mindennapokban mit jelent majd a kevesebb kiadás, nem kaptunk pontos választ. Igaz, a Fidesz részéről elhangzott: ha kevesebb fűnyírásra telik, akkor csökkentik annak számát, de a fölösleges világításra sem költenek.


Miskolc - A csütörtöki  rendkívüli közgyűlési ülésen kilenc témát tárgyaltak az önkormányzati képviselők Miskolcon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában