DVTK Jegesmedvék: Kapott gól a hajrában, a hosszabbításban

Dunaújvárosi Acélbikák vs. DVTK Jegesmedvék
Dunaújvárosi Acélbikák vs. DVTK Jegesmedvék - © Fotó: facebook.com/acelbikak
A hajrában, létszámhátrányban bukták el a meccset a Macik Dunaújvárosban.

A jégkorong Mol Liga 2015/16-os idényének harmadik meccsét játszotta a DVTK Jegesmedvék együttese. A Macik a Dunaújvárosi Acélbikák vendégei voltak, de hiányos kerettel, ugyanis első számú kapusuk, az amerikai Mark Guggenberger nem utazott a csapattal, sérülése miatt, így a fiatal kapus Adorján korcsolyázhatott ki a kezdésre. Az alaposan megfiatalodott újvárosi gárda ellen a Tóth A.-nak 99 másodperc is elég volt a gólszerzésre, a kapu mögül visszakanyarodva lehetetlen helyről gyömöszölte a rövid alsó sarokba a játékszert, a hazai kapust, és egy védőt is ,,alázva” (0-1). A válasz a 8. minutában érkezett, az újvárosiak nagy öregje, Peterdi a kékvonalon épphogy átérve, a világ végéről küldte kapura a korongot, ami Adorján lábai között csorgott a kapuba (1-1). A folytatásban nagy nyomás nehezedett Lindoff kapujára, de a hálóőr rendre jól avatkozott közbe, a 13. percben Somogyi lövésénél pedig szerencséje is volt, a kapuvas mentett. Még ebben a játékrészben az első emberfórjánál szinte helyzetet sem tudott kialakítani a DVTK, a harmad hajrájában pedig Galanisz szólója végén akadt el a pakk a kapusban.

Gól Csetertől

A második játékrész első felében már nem igazán domborodott ki az első húsz percre jellemző vendég fölény. Volt lehetőség mindkét oldalon, a változatos játék közepette, a 38. percben Miskolczi balról érkező beadásába Cseter tette bele az ütőjét, ahonnan a kapuba vágódott a korong (1-2).

A harmadik harmadban sokáig jól tartotta a távolságot a Diósgyőr, nem engedte kibontakozni a hazai gárdát, így az Acélbikák nem nagyon jutottak lövési lehetőséghez. Aztán amikor kevesebb, mint négy perc volt hátra, emberfórhoz jutott az Újváros, amely közben időt is kért edzőjük. És ez bejött, a korongejtés után McCann viharzott végig a jobb oldalon, majd a kapuba bombázott (2-2).

Az 59. percben ismét a hazaiak kerültek emberelőnybe, Somogyi szabálytalansága 2+2 perces büntetést ért. A rendes játékidő végéig nem sikerült betalálniuk a hazaiak, így következett a hosszabbításban. Itt a 4 a 3 ellen játszhattak a Bikák, és amikor már majdnem kihúzta a DVTK, Azari megpattanó korongja a 63. percben becsorgott (3-2).

A DVTK Jegesmedvék csapata vasárnap 17.30-tól a Fehérvár AV 19 csapatának vendége lesz a Mol Ligában, hétfőn 18.00-tól pedig Miskolcon, az Újpesti TE gárdáját fogadják.

Jegyzőkönyv

Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék
3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0) – h.u.

Dunaújváros, 700 néző. V.: Varjú, Vas – Abonyi, Pálkövi.

Dunaújvárosi Acélbikák: Lindoff – Revák, Smith, Busbacher, Sijka, McCann 1 – Hruby, Lencsés, Azari 1, Borbás (1), Peterdi 1 – Léránt, Dörök, Szepessy B., Szepessy M., Odnoga – Mátyásy, Magosi, Nagy M., Lajcs (kapus). Vezetőedző: Lee Gilbert.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Dudas, Gőz, Galanisz, Somogyi, Booras – Sagert, Vojtkó, Hajós, Tóth A. 1, Dansereau – Laczkó, Leppanen, Cseter 1, Láda B., Pavuk – Szilágyi, Györfy, Popovics, Ritó, Miskolczi (1), Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mayer Péter.
Kiállítások: 8 perc, illetve 14 perc.

Lee Gilbert: – Ez egy kőkemény férfias csata volt, örülünk, hogy sikerült nyernünk. Büszkék vagyunk, hogy két pontot tudtunk szerezni az esélyesebbnek tartott DVTK ellen.
Mayer Péter: – Domináltunk, jól dolgoztunk, sokkal több lövésünk volt, a helyzetkihasználásunk volt a gyengénk, emiatt vesztettünk pontokat. Jobb helyzetkihasználással simán eldönthettük volna meccset.

hirdetés


hirdet�s