DVTK Jegesmedvék: Ismét az aranyért küzdhetnek

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: Ismét az aranyért küzdhetnek
DVTK Jegesmedvék: Ismét az aranyért küzdhetnek - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Bekerült a jégkorong Erste Liga döntőjébe a DVTK Jegesmedvék csapata.

A hazaiak ­összesítésben 3-1-re vezettek a jégkorong Erste Liga négy győzelemig tartó elődöntőjében az SC Csíkszereda ellen, így szombaton este a végső elődöntőbeli sikerük begyűjtésére készültek. A miskolciak csapatában nem történt változás a legutóbbi, szerda esti meccs óta, a vendégek azonban nélkülözték egyik legjobbjukat, Schastlivy-t, kapujukat pedig kezdőként ismét Onodi védte és nem a korábban remeklő Ruczuj.

jegesmedvek_csikszereda_2_vj

Húsz másodperc alatt

A meccsen az első kiállítást a Macik kapták, de gond nélkül kihúzták, majd a 8. percben vezetést szereztek. A harmadik soros Joe távolról lőtt a kapuba (1-0), majd 20 másodperccel később a ,,negyedikes” Berta balról, közelről talált rést (2-0). A 15. percben Miskolczi kilépett, már csak Onodival állt szemben, a jobb sarkot célozta meg, de a portás jobbra spárgázta ki a korongot. A levegőben lógtak az újabb DVTK-gólok is, de ezek nem születtek meg.

A második harmadban megint a piros-fehérek jeleskedtek. A 24. percben Magosi visszakézből, pár lépésről célzott, lehetőségét nem nevezhettük ziccernek, de ebben a műfajban a gólhoz olykor kevés kell: a játékszer a portás mellett becsorgott a kapu jobb oldalába (3-0). Ekkor ugyanaz következett, mint a két gárda közötti első találkozón: Ruczujt küldte a háló elé Leo Gudas, aki alighanem tévedett Onodi ismételt favorizálásakor. A romániai alakulat alárendelt szerepet játszott, sokkal lassabb volt, mint korábban, tagjai alig jutottak el a kapuig, szép kombinációt pedig elvétve is alig láttunk tőlük. Megbosszulta magát az, hogy csak két és fél sort tudtak bevetni, a 36. percben azonban teljesen váratlanul szépítettek. Gecse középtávolról lőtt, Adorján belekapott a valószínűleg a keresztvas fölé tartó korongba, amely a kesztyűjéről maga mögé perdült és a háló jobb oldalában kötött ki (3-1). Ezzel a potyagóllal el is lőtte puskaporát az erdélyi együttes. A 37. percben Galanisz erőszakoskodott és jól járt. Jobbról lőtt, a korong ki­pattant Ruczujról, de ismételt és ez a lövése már bement (4-1).

jegesmedvek_csikszereda_3_vj

Hosszan ünnepeltek

A 44. percben Bertát szinte semmi nem választotta el a gólszerzéstől, viszont szerencsétlen mozdulattal ,,felszeletelte” a korongot, amely így nem vágódott az üres kapuba. Az 55. percben Ruczuj a kapujából 15 méterre kifutva mentett Galanisz elől, majd komótosan visszasétált a munkahelyére. A hajrá vegyes felvágottat hozott, mindenki csak ­passzolgatott, általában rossz helyre, de az idő gyorsan eltelt, a duda megszólalt, utána pedig újabb döntőbe jutásukat ünnepelték a Jegesmacik helyenként jól játszó tagjai, akiket a publikum hosszan éltetett. A csíkiek még átvehették bronzérmeiket, nagy tapsot kaptak érte és férfias küzdelmükért meg is érdemelték az elismerést.

– Kolodzey Tamás –Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – SC Csíkszereda 4-1 (2-0, 2-1, 0-0)

Miskolc, 1 595 néző. V.: Babic, Rencz (Kis-Király, Muzsik).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Láda B. (1), Rantanen, Magosi 1 (1), Miskolczi (1), Galanisz 1 – Leppanen, Kiss-Rusk, Pavuk, Kulmala, Sakaris – Joe 1, Vojtkó, Hajós, Tóth A., Vas – Albert T., Köllő, Ritó (1), Tóth G. (1), Berta 1 – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

SC Csíkszereda: Onodi – Belov, Farkas T., Fodor, Taratukhin, Valchar – Brnák, Salló, Bíró T., Potapov, Fabus – Gecse 1, Flinta, Antal N., Antal Zs., Molnár Z. – Györfy, Egyed, Rokaly, Sándor Z. – Ruczuj (kapus). Vezetőedző: Leo Gudas.

Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc.

Mikael Tisell: – Nagyon élesen álltunk a mérkőzéshez és hatvan percig tökéletesen koncentráltunk. Védekezésünk majdnem hibátlan volt, alig hagytunk lehetőséget a csíkieknek, támadásban pedig hatékonyak voltunk. Most rövid pihenőt kapnak a fiúk, majd készülünk a fináléra.

Leo Gudas: – A DVTK Jegesmedvék ezen a mérkőzésen jobb volt, és ez gólokban is kifejezésre jutott. Nekünk is akadtak lehetőségeink, de ezekkel nem tudtunk élni. Az Erste Ligában szerzett a bronzérmünk kiharcolását komoly fegyverténynek tartom.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-1 a DVTK Jegesmedvék javára.