DVTK Jegesmedvék: Hűtő Láda a Ferencvárosnak

Akt.:
FTC vs. Jegesmedvék
FTC vs. Jegesmedvék - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – A DVTK az utolsó játékrészben nagy gólokat szerezve magabiztosan nyert a Ferencváros otthonában.

A magyar, román, osztrák csapatok alkotta jégkorongligában hétfőn este a fővárosban a Ferencvárosi TC vendége volt a DVTK Jegesmedvék együttese. A zöld-fehérek ebben az évadban eddig hazai pályán hozták a meccseiket, és idegenben is csak egyszer kaptak ki, a MAC Budapesttől, 6-1-re, de ettől függetlenül bizakodva várták a Diósgyőr elleni csatát. A piros-fehérek ezen a héten négy meccset játszanak (szerdán Visegrád Kupa negyeddöntő, pénteken és vasárnap újabb ligameccs vár rájuk), és ezzel összefüggésben ezúttal Kiss B. kapusnak adott lehetőséget Mikael Tisell vezetőedző.

Tapogatózással

Az összecsapás tapogatózással kezdődött, méregették egymást a felek, majd gyors egymásutánban az FTC kapott két emberfórt, de hiába játszottak négy percet létszámfölényben, igazából helyzetre sem futotta tőlük. Amikor elmúltak a nehezebb percek, a DVTK kezdett helyzeteket kialakítani, előbb Pavuk lőtt fölé, majd Miskolczi előtt adódott lehetőség, aztán Kulmala bombáját védte bravúrral Sevela. A 17. percben is a kapus volt a főszereplő, Rantanen sistergősét még kiütötte, de éppen a ketrece elé korcsolyázó Sakaris testére, akiről a gólvonal mögé került a korong (0-1). Az előny birtokában sem vett vissza a DVTK, a harmad végén Galanisz veszélyeztetett.

42 másodperc

A második játékrész elején is fölényben játszott a Diósgyőr, aztán néhányszor az FTC is megpróbálta tesztelni a vendégkapust, de ezekben a kísérletekben nem volt igazi erő, pontosság. Aztán válaszként Magosi találta el a kapuvasat, majd Dubek kapott kétszer egymás után büntetést úgy, hogy az egyik letöltése és a másik megkezdése között mindössze 42 másodperc telt el. Az elsőből még nem kovácsolt előnyt a DVTK, de a 35. percben Sakaris passzát Vas bevágta (0-2). A folytatásban az FTC játszhatott létszámfölényben Magosi kiállítása miatt, és ezt a 36. percben sikerült gólra váltaniuk, Owen távoli bombájába Shupe tette bele az ütőjét (1-2). Tűzbe jött a szépítéstől a Ferencváros, az egyenlítést Kiss B. védései akadályozták meg.

A harmadik játékrész elején egy kihagyott hazai emberelőny után Virág távoli lövéssel egyenlített a 43. percben (2-2), majd a Diósgyőr sem tudta gólra váltani létszámbeli fórját. A következőt viszont igen, Láda B. távolról bombázott a kapuba a 49. minutában (2-3). És ha egy üzlet beindul! Láda B. 65 másodperccel később ismét emberelőnyből volt eredményes (2-4), és ezzel tulajdonképpen eldöntötte a meccset. A végső döfést az FTC-nek Magosi adta, aki az 59. percben szólója után állította be a végeredményt.

– Berecz Csaba-Jegyzőkönyv

Ferencvárosi TC – DVTK Jegesmedvék
2-5 (0-1, 1-1, 1-3)

Budapest, 400 néző. V.: Németh M., Soós (Berkesi, Váczi).

Ferencvárosi TC: Sevela – Hietamaki, Owen (1), Dubek, Fliszár, Szappanos – Jabornik, Korbuly, Könczei, Virág 1, Rafaj – Jászai, Lakatos, Németh (1), Shupe 1, Tendler – Lengyel, Tóth R., Bödök, Kovács V., Farkas L. – Pleszkán (kapus). Vezetőedző: Greg Lindqvist.

DVTK Jegesmedvék: Kiss B. – Leppanen, Rusk (1), Miskolczi, Galanisz, Magosi 1 – Láda B. 2, Rantanen (1), Tóth A., Vas 1 (1), Sakaris 1 (1) – Vojtkó, Joe, Pavuk, Kulmala, Tóth G. – Gőz, Köllő, Bernáth, Albert T., Adorján (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 16 perc, illetve 14 perc.

Greg Lindqvist: – Az első harmadban balszerencsés gólt kaptunk, az utolsó játékrészben pedig túl sok kiállítást. Játékban nem volt három gól különbség a két csapat között.

Mikael Tisell: – Kicsit féltünk a mai meccstől, de magabiztosak voltunk és megérdemelten nyertünk.


A Jégkorong Erste Liga állása:

1. DVTK Jegesmedvék 8 6 1 – 1 29-13 20 pont
2. MAC Budapest 8 6 – – 2 34-15 18
3. Ferencvárosi Torna Club 7 5 – – 2 33-21 15
4. UTE 8 5 – – 3 21-19 15
5. Fehérvári Titánok 7 3 – 1 3 24-32 10
6. SC Csíkszereda 7 3 – – 4 19-19 9
7. ASC Corona Brasov 7 2 – 1 4 22-24 7
8. Dunaújvárosi Acélbikák 8 2 – – 6 18-29 6
9. EV Vienna Capitals 8 – 1 – 7 17-45 2