Friss hírek

2009.05.27. 19:26

Kormányszóvivő: még nincs döntés a Magyar Nagydíjról

<p>Egyelőre nem született döntés a Hungaroring rendezői jogdíjával kapcsolatban - mondta a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón Szollár Domokos. A kormányszóvivő így reagált a Világgazdaság cikkére, miszerint az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) és a Pénzügyminisztérium (PM) sem támogatná a Forma-1-es Magyar Nagydíj 2012 és 2016 közötti megrendezéséről szóló szerződés aláírását a szűkös központi források és az emelkedő jogdíjak miatt.</p>

Szollár Domokos elmondta, hogy a jelenlegi gazdasági válság idején a kormány minden kiadást alaposan megvizsgál, ez vonatkozik a Hungaroringre is. Hozzátette azonban, hogy a kormány "szereti" a Magyar Nagydíjat, hiszen az jót tesz turizmusnak és az országimázsnak is. Ráadásul egyre inkább esély van arra, hogy Magyarország regionális Forma-1-es központtá váljon a következő években, hiszen Európában egyre inkább szorul ki a verseny több pályáról a dohányreklámok korlátozása miatt.

A kormányszóvivő leszögezte, hogy az ügy komolyságával és felelősségével vizsgálják a kérdést, de döntés egyelőre nem született.

A Világgazdaság - egy birtokába jutott munkaanyag alapján - szerda reggeli számában írta, hogy az Önkormányzati Minisztérium (ÖM) és a Pénzügyminisztérium (PM) sem támogatná a Forma-1-es Magyar Nagydíj 2012 és 2016 közötti megrendezéséről szóló szerződés aláírását a szűkös központi források és az emelkedő jogdíjak miatt. A jelentés szerint már az idei és a jövő évi verseny is milliárdokkal többe kerülne a tervezettnél a forint gyengülése miatt, ám ezekre még lesz pénz. A 2009-es verseny megrendezésének jogdíja például az előirányzott 3,14 milliárd forinthoz képest 1,74 milliárddal nőtt. 2010-ben körülbelül kétmilliárddal kerül majd többe a jogdíj az eredetileg tervezettnél. Ezeket az összegeket szerződésszegés esetén is ki kellene fizetnie Magyarországnak a 2007-2011 között érvényben lévő megállapodás szerint. Éppen ezért a PM idén az általános tartalék terhére kipótolja a jogdíj összegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!