DVTK Jegesmedvék: Hosszabbításos győzelem Fehérváron

„Matiné” meccset játszottak a Jegesmedvék Fehérváron, hiszen délután kettőkor kellett jégre lépniük, és végül hosszabbításban sikerült győzniük.

A Jegesmedvéknél egy teljes sor hiányzott, így csak 15 mezőnyjátékossal és két kapussal tudtak kiállni. Az első harmadban a Fehérvár volt veszélyesebb, és az 5. percben megszerezték a vezetést. Emberelőnyben játszhattak a hazaiak, amikor egy szépen kipasszolt támadás végén Shupe lőtt a miskolci kapuba (1-0). Ezután is a Fehérvár támadott többet, és veszélyesebben, de a harmadban több gól már nem esett.

Gól nélkül

A második harmadban alacsony színvonalú játékot láthattak a nézők, köztük a több, mint húsz miskolci szurkoló. A csapatok játékában kevés volt az elképzelés, annál több a hiba, így nem sok helyzetet alakítottak ki a felek. Akadt egy vitatott helyzet, amikor a hazaiak – látszólag – gólt lőttek, de a videózás után a bírók végül nem adták meg. A harmad végén négy percig játszhattak emberelőnyben a Jegesmedvék, ám igazán veszélyes akciót nem tudtak vezetni, így persze elszalasztották ezt az alkalmat.

Somogyi egyenlített

A harmadik harmadot nagyobb lendülettel kezdték a Jegesmedvék, és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis sikerült kiegyenílteni. A 6. percben egy kipattanót Somogyi vágott be közelről (1-1). A harmad további részében a kiállítások domináltak, a Fehérvár két percet is játszott kettős előnyben, ám nem tudtak gólt lőni. Mivel újabb találat nem esett, jöhetett a hosszabbítás. Ennek elején másfél percig előnyben játszhatott a Fehérvár, ismét volt egy videózás, de ebből sem ítéltek nekik gólt. A túlórában végül a Jegesmedvék jártak sikerrel, mert a 64. percben Sagert lövése kijött a kapusról, és a korongot Hajós közelről bekotorta (1-2).


JEGYZŐKÖNYV

Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék

1-2 hu. (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)

Székesfehérvári jégcsarnok, 650 néző. V.: Varjú, Haszonits, Kis-Király, Váczi.


Fehérvár AV19: Scola – Reisz, Krogh, Kocsis, Szabó P., Arany, Holmberg, Korbuly, Becze, Tóth, Pillók, Reiter A., Szabó D., Hamvai, Vokla, Hegyi, Szabó B., Lengyel, Reiter R., Shupe, Grieve, Kalnins(k). Edző: Tyler Dietrich.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Fekti, Ritó, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Cseter, Kiss(k). Edző: Jason Morgan.


Gól: Shupe ill., Somogyi, Hajós

Kiállítás: 8 perc illetve 18 perc


Jason Morgan: – Gyengén kezdtük a meccset megint, ez nagyon bosszantó. Nem küzdöttünk eléggé, a Fehérvár jobb volt ebben, és lőttek is egy gólt. A szünetben sokkal keményebb munkát kértem a csapattól, és a második harmadban már jobbak voltunk, de kihasználatlanul hagytunk egy hosszú emberelőnyt. A harmadik játékrészben sikerült gyorsan egyenlítenünk, de utána nagyon sok kiállítást kaptunk. Ekkor viszont nagyon önfeláldozóan játszottunk, sok lövést blokkoltak a srácok bevetődéssel vagy egyéb módon. Ekkor tényleg igazi csapatmunkát láttam, ahogy a hosszabbítás elején az emberhátrányunkban is. Nagyon örülök, hogy végül mi ütöttük a győztes gólt.