DVTK Jegesmedvék: Hihetetlen fordulatok, büntetős győzelem

DVTK Jegesmedvék vs. Fehérvár AV19
DVTK Jegesmedvék vs. Fehérvár AV19 - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Vasárnap este a Fehérvár volt a DVTK Jegesmedvék csapatának ellenfele, és hihetetlen izgalmak után büntetőkkel győztek.

A mérkőzésből még nem telt el két perc, amikor emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, ám ezt nem sikerült gólra váltani. Az 5. percben Holmberg lopott el egy korongot, nem zavarta senki, de lövését Guggenberger védte. Az ellentámadásból megszerezték a vezetést a hazaiak: egy kipattanót Somogyi emelt fonákkal a Kalnins fölött a kapuba (1-0). Gyors, élvezetes játék alakult ki ezután elég masszív miskolci fölénnyel, Kalnins nem igen pihenhetett. A Fehérvár leginkább kontrákkal próbálkozott, ám ezekben kevés veszély volt. A Maciknál kicsit csikorgott a gépezet, igaz ugyanakkor, hogy a fehérvári fiatalok jól védekeztek, így újabb gól már nem esett ebben a játékrészben.

Dansereau villámgólja

A második harmad elején Szabó oldalról leadott lövése a felsővasat találta el. A 2. percben Dudas kapott 2+2 percet, és ebben a két emberelőnyben megfordította az állást a Fehérvár. Az elsőben Guggenberger egy lövést még védett, Holmberg ismétlésénél azonban már tehetetlen volt (1-1). A második fórban Shupe gyötörte át a korongot a gólvonalon (2-1). Nemsokáig, egészen pontosan 4 másodpercig örülhettek a vendégek, hiszen a bedobás után ennyi idővel Dansereau lőtt remek gólt (2-2). Még ebben a percben a fehérvári Tóthot küldték ki 2+2 percre, ám ez az előny végül góltalanul telt el. Hullámzó játékot láthattak ezután a nézők, mindkét oldalon helyzetekkel. A 17. percben – emberelőnyben – ismét a hazaiak lőttek gólt. Dansereau a kapunak háttal vette át a belőtt korongot, majd egy zseniális mozdulattal, fordulásból mattolta Kalninst (3-2). Egy perccel később Holmberg egyedül állt a kapussal szemben, de bombáját Guggenberger fejjel védte.

Elképesztő fordulatok

A harmadik harmad elején ismét egyenlített a vendégcsapat: egy kontra végén Shupe volt eredményes (3-3). A harmad közepén alaposan rákapcsoltak a Jegesmedvék, sorra alakították ki a helyzeteket, és ekkor csak Kalnins védései tartották meccsben a Fehérvárt. A 13. percben aztán góllá érett a nagy nyomás: egy becenterezett korongot Galanisz vágott kapásból a hálóba (4-3). Egy perc múlva Vojtkó lövésébe Láda szúrt bele, a korong a kapuvasról vágódott ki. Egy perccel a vége előtt Tóth lőtt üres kapus gólt (5-3). Kevesebb, mint fél perc maradt hátra, amikor a vendégek Guggenbergert is a kapuba lökve lőttek a hálóba, ám a bírók a szabálytalannak tűnő gólt mégis megadták (5-4), sőt még egy miskolcit ki is állítottak. Ezt az ajándékot a vendégek 9 másodperccel a vége előtt gólra váltották (5-5).

A hosszabbításban mindkét kapu előtt adódtak hatalmas helyzetek, ám gólt végül senki sem tudott lőnni. Következtek a büntetők: Guggenberg három lövést védett, míg Booras betalált, így a Jegesmedvék nyerték meg a mérkőzést.


JEGYZŐKÖNYV

DVTK Jegesmedvék – Fehérvár AV19

6-5 bü. (1-0, 2-2, 2-3, 0-0, 1-0)

Miskolci jégcsarnok, 900 néző. V.: Varjú, Gangel, Kis-Király, Berger.


DVTK Jegesmedvék: Guggenberger – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Adorján(k). Edző: Mayer Péter.

Fehérvár AV19: Kalnins – Reisz, Pados, Krogh, Kocsis, Szabó, Holmberg, Korbuly, Tóth, Pillók, Szita, Hamvai, Vokla, Hegyi, Szaller, Lengyel, Vizi, Shupe, Orban, Mazzag, Bodó, Scola(k). Edző: Tyler Dietrich.


Gól: Somogyi, Dansereau(2), Galanisz, Tóth, ill., Holmberg, Shupe(3), Bodó

Kiállítás: 12 perc illetve 18 perc


Mayer Péter: – Elképesztő mérkőzés volt, hihetetlen forgatókönyvvel. Az utolsó két perc történéseit nehéz volt megemészteni. A csapat azonban nagyon küzdött, és végül sikerült megnyernünk a mérkőzést. Az így megszerzett pontok nagyon fontosak.

Tyler Dietrich: – Az első harmadban nagyon erősen kezdett a Miskolc, ekkor kevés lehetőségünk volt. A mérkőzés további részében sikerült felpörögnünk és egyenrangú ellenfele voltunk a hazaiaknak, sőt a hosszabbításban nyerhettünk volna. A szétlövés mindig lutri, és ezúttal nem mi győztünk.