DVTK Jegesmedvék: Hátrányból fordítottak az erdélyi találkozón

Akt.:
DVTK Jegesmedvék: Hátrányból fordítottak az erdélyi találkozón
Miskolc – Csíkszeredában játszott pénteken Erste ligás meccset a DVTK Jegesmedvék csapata.

A sérült Rusk, Láda és Magosi nélkül korcsolyáztak ki a jégre a miskolciak, akik listavezetőként még így is esélyesebbek voltak a győzelemre, mint a házigazdák. Salló kapta az első kiállítást az összecsapáson, de a DVTK nem tudott gólt szerezni előnyben. Aztán a csíkiek is megkapták ugyanezt a lehetőséget (Tóth G. ült ki a padra), nekik mindössze 36 másodperc kellett, hogy betaláljanak, Golovin révén (1-0). Korán tudtak azonban egyenlíteni a Macik, ezt a gólt Sakaris és Pavuk hozta össze (1-1). A kapura lövésben picit jobbak voltak a látogatók (9-11) ebben a felvonásban.

Jobbak voltak

A második felvonásban csak „keringtek” a csapatok, a játékosok a másik harmadában, helyzetek is voltak, de a kapusok a helyükön voltak. A 31. percben a bírók párosban kiküldték két percre Sakarist és Fabust, a négy a négy elleni hokiban egyik gárda sem tudta meglepni a másikat. A 35. percben Bertát „jutalmazták” kényszerpihenővel, ám a társak hátrányban jobbak voltak, Kulmala szerzett vezetést (1-2).

A második pihenő után a csíkiek úgy érkeztek vissza a küzdőtérre, hogy szeretnének egyenlíteni (győzni), míg a címvédő az előnye növelését tűzte ki célként. Antal N. büntetését, a fórt nem használta ki a DVTK, de: az 53. percben egyenlőben voltak a felek a jégen, és egy Joe–Hajós összjáték után utóbbi alakította a meccset 1-3-ra. A hátralévő időben a Sport Club nem tudott újítani, így a Macik begyűjtötték mind a három pontot.

A Jegesmedvék szombaton 17.30-tól Brassóban lépnek jégre.

ÉM-MIJegyzőkönyv

 

SC Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék
1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Csíkszereda, 1650 néző. V.: Gergely, Máthé (Fehér, Péter).

SC Csíkszereda: Ruczuj – Papp, Belov, Antal Zs., Taratukhin (1), Golovin 1 – Salló, Győrfy, Bíró T., Fabus, Farkas – Flinta, Gecse, Fodor Cs., Molnár Z., Moldován – Bors, Antal N., Egyed, Rokaly – Onodi (k). Vezetőedző: Leo Gudas.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Joe (1), Kulmala 1, Galanisz, Miskolczi – Ruikka, Rantanen, Pavuk 1, Vas, Sakaris (1) – Vojtkó, Bernáth, Hajós 1, Tóth A., Berta – Albert, Köllő, Ritó, Tóth G. – Kiss (k). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 8 perc, ill. 8 perc.

Leo Gudas: – Jól kezdtünk, de utána a DVTK átvette az irányítást.

Mikael Tisell: – Örülök annak, hogy hátrányunk után fordítani tudtunk és begyűjtöttük a három pontot. Ma Brassóban is ez lesz a célunk.