DVTK Jegesmedvék: Hajós Roland hosszabbított

Meghosszabbította lejáró szerződését Hajós Roland (középen) a DVTK Jegesmedvék támadója
Meghosszabbította lejáró szerződését Hajós Roland (középen) a DVTK Jegesmedvék támadója - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Hajós Roland meghosszabbította lejáró szerződését, de műtét miatt hosszú kihagyás vár a DVTK jégkorongcsapatának kapitányára.

Meghosszabbította lejáró szerződését Hajós Roland a DVTK Jegesmedvék támadója. Ennek ellenére Mikael Tissel vezetőedző a szezon első felében nem számíthat az utóbbi három idény csapatkapitányára, mert a remek csatárnak május végén kés alá kellett feküdnie. Állapotáról és hosszabbításáról kérdezte a DVTK hivatalos honlapja.

– Első és legfontosabb kérdésünk, hogy hogy vagy?

Hajós Roland: Köszönöm, most már sokkal jobban. A műtét utáni első két hét elég kellemetlen volt, de szerencsére azon már túl vagyok.

– Mit történt pontosan? Mikor sérültél meg, és mikor vált biztossá, hogy elkerülhetetlen az operáció?

Hajós Roland: A döntő harmadik mérkőzésének első harmadában éreztem egy rossz mozdulat után, hogy valami nincs rendben a térdemmel. A szünetben Kató Csaba fizioterapeuta rögzítette a sérült testrészt, és végül tudtam folytatni a játékot. Később is fájt, de meg sem fordult a fejemben, hogy komolyabb lehet a baj. Aztán a válogatott edzőtáborban éreztem, hogy egyre rosszabb, a második héten már nem is tudtam tovább edzeni. Az MR-felvételen csak nagyjából lehetett látni, hogy a keresztszalagom el van szakadva, még ekkor is bíztam benne, hogy el lehet kerülni a műtétet. Biztosra akartunk menni, ezért dr. Matolay György “belenézett” a térdembe. Arra keltem az altatás után, hogy azt közölték velem: nincs más lehetőség, pótolni kellett az elülső keresztszalagomat. Eléggé megviselt a dolog, de most már túl vagyok rajta. Nagyjából hat hónapos rehabilitáció vár rám, reálisan számolva decemberban várható a visszatérésem, de én bízom a novemberben. Szerencsére óriási segítséget nyújt Kató Csaba és a DVTK orvosi stábja. Remélhetőleg másfél hét múlva eldobhatom a mankót, és elkezdhetem terhelni a lábam. Pozitívan állok hozzá, és mindent megteszek a minél gyorsabb rehabilitáció érdekében!

– Nagyon régóta élsz és játszol már Miskolcon. Elgondolkodtál a váltáson, vagy mindenképpen maradni szerettél volna a DVTK-nál?

Hajós Roland: Nem, meg sem fordult a fejemben, hogy máshova igazoljak. Engem már nagyon sok minden ideköt. Egyértelműen a legutóbbi négy év pályafutásom legszebb szakasza, emellett otthonomként tekintek Miskolcra. Mindenképpen maradni szerettem volna, mert a DVTK a legstabilabb és legjobb csapat a bajnokságban, kiváló szurkolói háttérrel. Igazán boldog vagyok, hogy továbbra is DVTK Jegesmedvék játékosa lehetek!Névjegy

Név: Hajós Roland
Születési idő: 1990. június 1.
Születési hely: Székesfehérvár
Magasság: 184 centiméter
Súly: 86 kilogramm
Poszt: csatár

Pályafutása

2017/2018 DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)
2016/2017 DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)
2015/2016 DVTK Jegesmedvék (MOL Liga)
2014/2015 Miskolci Jegesmedvék (MOL Liga)
2013/2014 Miskolci Jegesmedvék (MOL Liga)
2012/2013 SAPA Fehérvár AV 19 (EBEL)
2011/2012 SAPA Fehérvár AV 19 (MOL Liga)
2010/2011 SAPA Fehérvár AV 19 (EBEL)
2010/2011 Fehérvár AV 19 (MOL Liga)
2009/2010 Miskolci Jegesmedvék (MOL Liga)
2008/2009 Fehérvár AV 19 (MOL Liga)
2007/2008 HK Trnava (szlovák U18)
2006/2007 HK Trnava (szlovák U18)

Forrás: dvtk.eu