DVTK Jegesmedvék: Fehérváron kell javítani

DVTK Jegesmedvék: Fehérváron kell javítani
Miskolc – Váratlan és kellemetlen vereséget szenvedtek a Jegesmedvék pénteken este a Debrecen ellen. De már itt is a javítási lehetőség, hiszen vasárnap délután, szinte “matiné” meccsen lépnek jégre a Fehérvár AV19 vendégeként. Erről is beszélt Jason Morgan vezetőedző.

– Gyorsan követik egymást a mérkőzések, vasárnap itt a következő, Székesfehérváron. Milyen meccsre számítasz?

Jason Morgan: Van előnye is annak , ha ilyen sűrű a bajnoki program, hiszen nincs sok idő rágódni a múlton. Nekünk is villámgyorsan túl kell lépnünk a pénteki bosszantó vereségen. Hiába borult fel a pálya, játszottunk ötven percet az ellenfél harmadában, nem találtuk meg a kulcsot a győzelemhez. De ez most már tényleg a múlt, most a legfontosabb, hogy tiszta fejjel már az új feladatra koncentráljunk. Ez nem lesz könnyű, hiszen a Fehérvár nagyon jó csapat, tehetséges fiatalok és remek légiósok elegye. Kemény meccsre számítok, nagyon oda kell magunkat tenni, mert nem veszíthetünk pontokat, ha meg akarjuk nyerni az alapszakaszt.

– Mit kell másként csinálni, mint pénteken, hogy sikerüljön győzni?

Jason Morgan: Igazából nem sok mindent kell változtatni. Elképesztő mennyiségű helyzetet dolgoztunk ki, volt szóló, sima és kettős előny, ám a debreceni kapuban Vay ritkán látható jó napot fogott ki. Jobban kell koncentrálni, és időnként jobb döntéseket hozni egy-egy helyzetben. Ez nem könnyű, hiszen a hoki nagyon gyors sport, arra nincs idő, hogy az ember sokat gondolkodjon. Mindenesetre a speciális játékunkon is javítani kell.

– A mérkőzés délután 2-kor kezdődik. Ez nem túl korai egy profi meccshez?

Jason Morgan: Nem hiszem, hogy az időpontnak nagy szerepe lenne. A játékosaink profik, felkészültek, ha 2-kor kell megoldani a feladatot, akkor megteszik.

Forrás: DVTK Jegesmedvék
hirdetés
hirdet�s